Doktor Veli Demir'den koah uyarısı

Salihli Toplum Sağlığı Merkezi Verem Savaş Birimi Uzman Doktoru Veli Demir, “Sigara mı yaşamak mı seçimi siz yapın” dedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2013 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktor Veli Demir'den koah uyarısı

Salihli Toplum Sağlığı Merkezi Verem Savaş Birimi Uzman Doktoru Veli Demir, "Sigara mı yaşamak mı seçimi siz yapın" dedi.

Demir "Tütün göçmenler tarafından ilk defa 1556 yılında Amerika'dan Fransa'ya getirildi. Avrupa'dan kısa sürede tüm dünya ya yayıldı. Tütün Ülkemize 1601 yılında İngilizler tarafından getirilmiştir. Son yıllarda özellikle gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerde tütün içimi alışkanlığı hızla artmaktadır. Gelişmiş Ülkelerde ise etkin mücadele sonucunda bu alışkanlık azalmaktadır. Hatta bazı Avrupa ülkelerinde tütün içenlerden havayı kirletme vergisi alınmaktadır. Bazı ülkelerde ise eşlerden birisi tütün içimine karşı ise boşanma nedeni sayılabilmektedir. Yapılan bilimsel araştırmalara göre 35 yaşından sonra içilen her sigara ömrü 5,5 dakika kısaltmaktadır. Sigaradan dünyada her yıl 2.7 milyon Türkiye'de ise 26 bin kişi ölmektedir. Ayrıca içenlerden nefes darlığı nedeniyle iş gücü kayıpları olmaktadır. Sigaranın zararları ve neden olduğu hastalıklar çok daha fazla olmakla birlikte önemli olanları özetlemeye çalıştım. Gittikçe kirlenen dünyamızda "tüten insana hayır, sağlıklı yaşama evet" sloganıyla iyi günler dilerim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber