Müezzinoğlu'ndan 'tam gün' açıklaması

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "Sözleşme çerçevesinde hocalarımız saat 17.00'den sonraki mesailerinde arzu edenler, gerek kendi gerekse dışarıda özel kurumlarda çalışabilecek" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu:
- "Sözleşmelerini karşılıklı iki kurumun yaptığı, yani bir tarafta üniversitemiz diğer tarafta özel hastane, bir doktorumuz, hocamızla ilgili kurumsal sözleşmeyi yapacak"

- "O sözleşme çerçevesinde hocalarımız saat 17.00'den sonraki mesailerinde arzu edenler, gerek kendi gerekse dışarıda özel kurumlarda çalışabilecek"

İSTANBUL (AA) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Sözleşmelerini karşılıklı iki kurumun yaptığı, yani bir tarafta üniversitemiz diğer tarafta özel hastane, bir doktorumuz, hocamızla ilgili kurumsal sözleşmeyi yapacak. O sözleşme çerçevesinde hocalarımız saat 17.00'den sonraki mesailerinde arzu edenler, gerek kendi gerekse dışarıda özel kurumlarda çalışabilecek" dedi.

Müezzinoğlu, WOW Otel'de düzenlenen 6. Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi'nin açılışının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Tam gün yasasıyla ilgili birtakım düzenlemeler olmuş, doktorların artık vakıf üniversitelerinde de ameliyatlara girebileceği gibi... Bu detayları bizimle paylaşır mısınız" sorusu üzerine Müezzinoğlu, tasarının komisyondan geçtiğini, henüz genel kurula gelmediğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah önümüzdeki hafta tam gün yasamız genel kurula geçecek ve genel kuruldan sonra artık netleşmiş olacak. Şimdi komisyondan geçen şekliyle bir defa bütün tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesindeki öğretim üyelerimiz tam gün mesailerini, akşam 5'e kadar olan mesailerini kendi kurumlarında yapacaklar. Saat 17.00'den sonra iki alternatifleri olacak. Bunu YÖK ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa belirleyeceğimiz kriterler çerçevesinde, saat 17.00'den sonra hocalarımız kendi kurumlarında çalışarak, yani bir muayenehane gibi kendi kurumlarında çalışarak mesai yapabilecekler."

Bakan Müezzinoğlu, yine YÖK ile Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterler çerçevesinde o performansı yakalamış öğretim üyelerinin bir kısmının da saat 17.00'den sonra, kurumsal yapıları olan vakıf veya özel hastanelerde görev yapabileceklerini belirterek, "Yine sözleşmelerini karşılıklı iki kurumun yaptığı, yani bir tarafta üniversitemiz, diğer tarafta özel hastane, bir doktorumuz, hocamızla ilgili kurumsal sözleşmeyi yapacak. O sözleşme çerçevesinde hocalarımız saat 17.00'den sonraki mesailerinde arzu edenler, gerek kendi gerekse dışarıda özel kurumlarda çalışabilecekler" diye konuştu.

- Sağlık turizmi

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, sağlık turizminden ne kadar gelir elde edildiği sorusu üzerine, şu anda bu alanda Türkiye'nin alması gereken potansiyelin yüzde 20-25'ini aldığı kanaatinde olduğunu ifade etti.

Özel sektörün ne kadar bir gelir elde ettiğini kendisinin net olarak söylemesinin mümkün olmadığını dile getiren Müezzinoğlu, "Ancak Türkiye'nin alması gereken payın henüz, dörtte birinde, beşte birinde olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki 5 yılda bu payı yüzde 50'lere çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu başardığımızda zaten ondan sonra çark kendi kendini daha iyi noktalara taşıyacaktır. Ama şu anda olduğumuz nokta yeterli gördüğümüz bir nokta değil" değerlendirmesinde bulundu.

Hedef kitlenin Avrupa'da olup olmadığı sorulan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Hayır, hayır. Orta Doğu var, Afrika var, Türki cumhuriyetler var. Rusya zaten büyük oranda sağlık turizmi olarak hizmet verdiğimiz bir ülke. Yani merkeze Türkiye'yi aldığımızda bir pergelle 3 saatlik mesafede 1 milyarlık nüfus, yani Avrupa, Asya ve Afrika'yı içeren bir coğrafya. Burada yüzde 80'i yakalarız, diğer yüzde 20'yi de daha uzak coğrafyalardan yine yakalayabiliriz."

Müezzinoğlu, "735 ilaç piyasada yok. Bununla ilgili yazılı açıklama yaptınız. Nedir doğruluğu?" sorusuna karşılık, "Yazılı açıklamanın doğruluk derecesini sorarsanız, söyleyeceğim bir cümle yok. Yazılı açıklama, ne ise o" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili açıklamasını nasıl değerlendirdiği sorulan Müezzinoğlu, "Duymadım, haberim yok. Sağlık Bakanı olarak beni ilgilendiren boyutu yok. Sizden duydum" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber