Muğla Valisinin adını kullanan dolandırıcı Çorum'da yakalandı

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in adını kullanarak Muğlalı iki işadamından yardıma muhtaç bir çocuk için açılan banka hesabına para yatırılmasını isteyen Y.K. isimli şüpheli Çorum’da yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muğla Valisinin adını kullanan dolandırıcı Çorum'da yakalandı

Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer'in adını kullanarak Muğlalı iki işadamından yardıma muhtaç bir çocuk için açılan banka hesabına para yatırılmasını isteyen Y.K. isimli şüpheli Çorum'da yakalandı.

20 Kasım 2013 günü Muğla valisi Mustafa Hakan Güvençer'in ismini kullanarak kendisini Vali olarak tanıtıp, Muğla'da hayırseverliği ile tanınan 2 iş adamını telefon ile arayarak "Yardıma muhtaç hasta bir çocuğun tedavisine maddi olarak yardım edilmesi için banka hesabına para gönderilmesi" olayı ile ilgili olarak, Muğla Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucu bahse konu dolandırıcılık suçunun şüphelisinin Y.K. isimli şahıs olduğu ortaya çıktı. Şahsın halen Çorum'da yaşadığı ve çok sayıda suç kaydının bulunduğu, ayrıca 2 ayrı suçtan da aranmakta olduğu tespit edildi. Şüpheli Y.K. yapılan koordineli çalışma sonucu Çorum'da yakalanarak gerekli işlemler için adli mercilere sevk edildi. Y.K.'nın daha önce işlediği bir suçtan dolayı 6 aylık kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu öğrenildi.

Muğla Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların telefon dolandırıcılığı, ya da kendisini Vali veya üst düzey bir yönetici olarak tanıtarak, her hangi bir bahane ile para ve yardım talep eden kişilere itibar etmemelerini istedi. Bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli ve duyarlı bulunmalarını isteyen Emniyet, bu tür durumlarla karşılaşmaları halinde 155 Polis İmdat hattını aramalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber