Görmez: Kurumlarımızı gözden geçirmeliyiz

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, nitelikli insan ihtiyacını karşılayabilmek için başta İmam Hatip okulları olmak üzere kurumların gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2013 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Görmez: Kurumlarımızı gözden geçirmeliyiz

Ensar Vakfı, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ile İlim Yayma Vakfı tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde düzenlenen "100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu" başladı.

Sempozyumun açılından konuşan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Gelinen noktada imam hatip liselerinin dini hayattaki yeri, rol ve katkıları asla küçümsenemez. Bu okullar sayesinde dini hassasiyeti yüksek toplumla kendi arasına mesafe koymayı bir itiyat haline getirme çabası içinde olan devlet arasındaki buzlar erimiş, resmi okul sistemine karşı bir tür kayıtsızlık içinde olan halkımızın bu yöndeki tedirginlikleri giderilmeye başlanmıştır. Hüzünlü, sıkıntılı ve bir daha yaşanması asla istenmeyen çalkantılı batılılaşma evremiz belki bir başka şekilde yaşanabilirdi. Şimdi bu hikaye içinde kaybolmak yerine imam-hatip okullarının devlet-millet kaynaşması adına ortaya koyduğu ihtiyatlı iyimserlik damarını sevgiyle hatırlamamız gerekir. Hiç kuşkusuz imam hatip okulları da birer devlet kurumudur" dedi.

Camilerde, mescitlerde cemaatin önüne geçip imamlık yapmakla sınırlı bir görev tanımıyla hizmet sunmadıklarını vurgulayan Görmez, "Dini rehberlik alanlarımız hızla çoğalıyor. Artık kendimizi her yerde bulunmak zorunda hissediyor, toplumun kılcallarına varıncaya kadar görev ve sorumluluk içinde gayret etmek istiyoruz. Toplum hızla değişiyor. Değişmek toplumun doğasında var ve biz tüm hizmet birimlerimizle yeni gelişen yapıları dikkate alan bir hassasiyet içinde faaliyetlerimizi temellendirmemiz, güçlendirip seferber etmemiz gerekir. Bu doğrultuda bizim en önemli kaynağımız imam hatip mezunu gençlerimiz olacaktır" diye konuştu.

"Nitelikli insan yetiştirmek gerekir"

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Avustralya'ya kadar hemen her coğrafyada Müslümanların kendilerine atfettiği rolün heyecan verici olduğunu ifade ederek, bunu karşılayacak nitelikli insan ihtiyacının yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Mehmet Görmez, "Dünyanın bizden beklediği, vatandaşlarımızın bize yüklediği sorumluluklara bakıldığında yapılması gereken açıktır. Artık var gücümüzle kurumlarımızı gözden geçirmeli, ihtiyaç analizlerimizi daha soğukkanlı bir şekilde ortaya koymalı ve Din-i Mübin-i İslam'ın yüksek gereklilikleri için başta imam hatip okullarımız olmak üzere her düzeyde neler yapmamız gerekiyorsa bütün bunları yerine getirecek bir duruş ve ahlak içinde meseleye el atmalıyız" diye konuştu.

"İmam hatip kuşağının güçlendirilmesine herkesin katkı sunması gerekiyor"

Bütün İslam dünyasının, insan yetiştirme mekanizmalarını, düzenlerini yeniden konuşmak ve ele almak durumunda olduğuna işaret eden Görmez, yaşanılan sorunların halledilmesi için imam hatip kuşağının güçlendirilmesine herkesin katkı sunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber