Şahin: TOKİ 5 yılda 250 bin konut yapacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2006 19:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, TOKİ'nin 5 yılda 250 bin konut yapacağını söyledi.

Konya'nın Akşehir İlçesi toplu konut alanında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan 192 konutun anahtar teslim töreninde konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, TOKİ'nin iktidara gelmelerinin ardından konut yapmak için çalışmalarına hız verdiğini belirtti. TOKİ'nin yaptığı konutlarla sektöre de canlılık getirdiğini kaydeden Bakan Şahin, "23 yıl önce kurulan TOKİ, 2002 yılına kadar sadece 43 bin konut üretti. 2002 yılından sonra ne oldu da bu konutların sayısında artış oldu? Bizler 2002'den bu yana başladığımız çalışmalarla, 2007 yılında toplam 250 bin konut yapacağız. Bunu 5 yıla böldüğümüz zaman her yıl için 50 bin konut çıkıyor. Aynı zamanda yapılan konutlar 120 ay taksitlerle satılıyor. Enflasyonun yüksek olduğu bir ülkede böyle bir kurumun iflas edeceğinden bahsediyorlardı. Hükümetimiz iktidara geldiği günden bu yana ekonomik istikrarı sağladı, yatırımların önünü açtı, siyasi istikrarla 2005 yılının sonunda enflasyonu 7.7'ye indirdi, 2006 yılının sonunda da bu rakamı yüzde 5 civarında belirledi. Bu rakam çağdaş ülkelere yakın bir rakamdır" dedi.

Vatandaşın oturduğu evin kira öder gibi taksitlerle sahibi olabildiğini dile getiren Bakan Mehmet Ali Şahin, "Bu sayede inşaat sektörü canlandı. Konut üretimi 400'ü aşkın sektöre de canlılık kazandırdı. Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de şu anda 2.5 milyon civarında konut ihtiyacı var. Bunun yüzde 10'unu biz yaptık geri kalan yüzde 90'ını da özel sektör yapmalıdır. Artık öyle bir duruma geldik ki, işadamı parasını yatırımda değerlendirerek kazanmayı hedefleyecek. Türkiye bir an önce çağı yakalayıp önüne geçmeyi hedefliyor. Türkiye artık her zaman ileriye giden bir ülke" şeklinde konuştu.

Tören alanında bir vatandaşın, "İş yok işsizlik çok" şeklindeki serzenişine Bakan Şahin, "İşadamları her geçen gün yatırımlarını artırıyor. Bugün Akşehir Organize Sanayii'nde 2 ayrı fabrikanın temelini atacağız. Bunlar işsizliği yavaş yavaş azaltacaktır. Biz tüm işsizleri devlet dairelerinde barındıramayız. Özel sektör sayesinde işsizlik oranını her geçen gün aşağıya çekeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Şahin, Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu ile birlikte temsili olarak 10 kişinin anahtarlarını vererek hayırlı olması dileğinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber