Kartal Milli Eğitim Müdürü'ne inceleme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2006 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), irticai faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle kapatılan eski Milli Gençlik Vakfı üyelerince kurulan Anadolu Gençlik Derneği'nin okullarda umre ödüllü kompozisyon yarışması düzenlemesi için izin veren Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hakkında inceleme başlattı.

28 Şubat sürecinde kapatılan MGV üyeleri tarafından kurulan AGD ile aynı görüşler doğrultusuna yayın yapan Anadolu Gençlik Dergisi, umre ödüllü kompozisyon yarışması düzenledi. Yarışmada, "Peygamberimiz Hz. Muhammed'e Mektup" başlığında en iyi kompozisyonu yazan öğrenci umre ile ödüllendirileceği bildirildi. Kartal'da kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün izni alınarak okullara yarışma hakkında afişler asıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Eyüp Atasoy, "Umre demek, Arabistan gezisi demektir. Yurtdışı gezisinde ne sakınca var" diyerek izin verdi.

Ceza gündemde

Olayın kamuoyuna yansıması üzerine MEB, Atasoy'la ilgili inceleme başlattı. MEB yetkilileri, "İncelemede varılacak sonuç doğrultusunda gereken cezanın verileceği, yaptırım uygulanabileceği" görüşünü iletti. İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilen müfettişin yanı sıra bir bakanlık müfettişinin de konuyu inceleyeceği kaydedildi.

Müdür ısrarcı

Atasoy ise Vakit Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, "Yarışma kesinlikle yapılacak. Geri dönmeyiz. Almanya'da lise müdürü rahibe. Onlar bunu dincilik olarak algılamıyor. Ama Türkiye'de bir yarışma olunca 'Laiklik gitti, millet bitti' yaygarası koparıyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber