Engelli ailelerine ayda 328 YTL yardım

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2006 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Haziran 2006'dan itibaren hükümetin engelli anne ve babalarına 328 YTL yardım yapacağını bildirdi. Vatana millete hayırlı miras bırakanların değerli insanlar olduğunu belirten Çelik, "Bu dünya fani, bir gün hepimiz gideceğiz" dedi.

Bakan Çelik, Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde işadamı Mehmet Yıldız tarafından yaptırılacak, Türkiye'nin en büyük eğitim kampusü olma özelliğini taşıyan ''Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusü''nün temel atma törenine katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, kampusün sadece ilçenin değil Türkiye'nin gurur kaynağı olduğunu kaydetti. Kampusün inşa edileceği alanı görenlerin, burada büyük bir fabrika veya üniversitenin yapıldığını sanacaklarını söyleyen Çelik, 'göz yaşartıcı ve gurur verici' bir yatırıma imza atan işadamı Yıldız'ın 'ellerinden öptüğünü' söyledi.

Bir insanın parası, pulu, makamı, mevkisi varsa o insanın önemli insan olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti: ''Ama bu dünya fani, bir gün hepimiz gideceğiz. Vatanımıza, milletimize hayırlı miraslar bırakırsak, değerli insanlar oluruz. Mehmet Yıldız da, değerli bir insandır. Değerli işadamımız Türk eğitimi için mükemmel bir asalet örneği gösterdi. Ayrıca 35 yıldır birlikte olduğu eşinin adını bu kampuse vermesi asaletinin diğer bir göstergesidir. Ülkemizde eğitime katkı sağlayan destek veren çok sayıda tanınmış insanımız, değerimiz var. Ancak İnegöl'deki kompleks Türkiye'nin en büyük kompleksidir. 25 trilyon liraya yapılacak bu kampus, Türkiye'nin 1 numarası oldu. Burada 29 eğitim binasının içinde olduğu bir hayat merkezi kuruluyor.''

Törende, ''Benim adım 'oduncu Mehmet', benden güzel sözler söylememi beklemeyin'' diyen işadamı Mehmet Yıldız da, yıllardır ihmal edildiklerini öne sürdüğü öğrencilere hitaben, ''İhmal edildiniz ama artık şanslı olacaksınız. Eli titremeyen, imkanları olanların eğitime katkılar yapması için dua edin. İyi eğitimli toplumlar, hapishane, kumarhane kapattırır, sağlıklı iş gücü ortaya çıkarır, huzur verir. Kampusü 35 yıllık hayat arkadaşım olan eşim Sevim hanıma layık olmak için yaptırıyorum'' dedi.

İnegöl Özel Üçel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin de açılışını gerçekleştiren Bakan Hüseyin Çelik, "Engelli olmak çocukların kendi tercihi değildir. Engelli çocuğu olmak anne babalar için en zor durumdur. Ancak her türlü engel rehabilite edilebilir. En kötü engellilik gönüldeki engelliliktir. Onların farkında olmamak, onlara imkan vermemektir. Hükümetimiz engelli çocuğu olan anne babalarla ilgili çok ciddi adımlar attı. Haziran 2006'dan itibaren güvencesi olsun, olmasın ayda 328 YTL vereceğiz. Engelli olmak esas problem değil, esas problem engellenmektir" şeklinde konuştu.

Bakan Çelik, ilçeye bağlı Yenice Beldesi'nde hayırsever işadamı Musa Coşkun'un eşi Perihan Coşkun adına yaptırdığı 8 derslikli ilköğretim okulu ile işadamı Mehmet Göztepe'nin merhum anne ve babası adına yaptırdığı ''Ali-Şefika Göztepe İlköğretim Okulu''nun ek binasının açılışlarını da gerçekleştirdi.

Öte yandan, törenler sırasında hayırseverler Musa Coşkun ve eşi Perihan Coşkun'a, Mehmet Göztepe'ye, Mehmet Yıldız ve oğlu Hüseyin Yıldız'a birer şükran plaketi ile takdir belgesi, Kaymakam Erdoğan Bektaş ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a da şükran plaketi verildi. Törenlere Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Faruk Ambarcıoğlu ile Altan Karapaşaoğlu, Bursa Valisi Nihat Canpolat, Bursa Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İnegöl Kaymakamı Erdoğan Bektaş, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber