Doktor tavsiyesi ile nar ekşisi yapıp tüketiyor

Aydın’ın Köşk ilçesinde kadınlar doktor tavsiyesi ile nar ekşisi yapıp, kış boyunca çeşitli hastalıklardan korunmak için nar ekşisi tüketiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2013 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktor tavsiyesi ile nar ekşisi yapıp tüketiyor

Aydın'ın Köşk ilçesinde kadınlar doktor tavsiyesi ile nar ekşisi yapıp, kış boyunca çeşitli hastalıklardan korunmak için nar ekşisi tüketiyor. Oldukça faydalı olan nar ekşisi sayesinde vücut direncinin daha düşük olduğu kış mevsiminde daha zinde kaldıklarını belirten Köşk İlçesi'ne bağlı Yaka Mahallesi'nin sakinlerinden Fatma Demir, biri doktor diğeri anestezi uzmanı iki oğlunun da sağlıklı kalmak için yıl boyunca nar ekşisi tükettiğini söyledi.

Köylü kadınların imece usulü ile yaptıkları nar taneleme ve nar suyu kaynatma işlemleri aynı zamanda köylülerin kaynaşmasına da vesile oluyor. Çorba ve salatalara ayrı bir tat veren nar ekşisinin aynı zamanda çok sağlıklı olduğunu belirten Fatma Demir, "Nar ekşisinin kuvvet artırıcı, ishal kesici, kan şekerini düşürücü gibi özelliklerinin yanı sıra kalbi güçlendirici özelliği de varmış. Eskiden köyde çok fazla nar ekşisi yapılmazdı. Oğlum doktor olunca bizler onun tavsiyesi ile yapmaya başladık. Nar ekşisi tüketen köylülerimiz daha az hastalanınca şimdi köyümüzde herkes nar ekşisi yapıyor. Tabi bizler yaptıklarımızdan çocuklarımıza da gönderiyoruz. Oğlum doktor olduğu yıldan bu yana doktor tavsiyesi ile nar ekşisi yapıp, tüketiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber