Meclis, açılışının 86. yılını kutlayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Nisan 2006 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis'in açılışının 86. yıldönümü, bu hafta kutlanacak.

Milli Egemenlik Haftası etkinlikleri kapsamında, yarın Birinci Meclis ile TBMM arasında "Milli Egemenlik Koşusu" düzenlenecek.

Meclis Tören Salonu'nda, 18 Nisan Salı akşamı, Meclis personelinin oluşturduğu Türk Müziği Korosu konser verecek. TBMM Başkanı Bülent Arınç, 21 Nisan Cuma günü dünya çocuklarını kabul edecek.

3. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi, 22 Nisan Cumartesi günü TBMM Genel Kurulu'nda toplanacak. Aynı gün, Ankara Hipodromu'nda, TBMM Kupası koşusu gerçekleştirilecek. TBMM ile Kızılay arasında yapılacak "Milli Egemenlik Yürüyüşü"nün ardından, Sertab Erener, Kıraç ve Sümer Ezgü'nün katılacağı halk konseri ve havai fişek gösterisi gerçekleştirilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Anıtkabir, Birinci Meclis ve TBMM'de yapılacak. Genel Kurul, özel gündemle toplanacak. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Deniz Baykal, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk, konuşacak. Aynı günün akşamı Arınç, TBMM'de resepsiyon verecek.

TBMM Genel Kurulu, yasama çalışması yönünden de yoğun bir hafta geçirecek. Çeşitli düzenlemelerin "temel yasa" olarak görüşülmesine devam edilecek.

Genel Kurul'da, 18 Nisan Salı günü, görüşmeleri tamamlanan Tarım Yasa Tasarısı'nın tümünün oylanmasının ardından, Nüfus Hizmetleri Kanunu Tasarısı'nın görüşülmesine başlanacak. 79 maddelik tasarı, 4 bölüm halinde görüşülecek.

Meclis'in bu haftaki önemli gündem maddelerinden biri, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı olacak. 122 maddelik tasarı, temel yasa olarak 6 bölüm halinde ele alınacak.

Çevre Yasa Tasarısı da temel yasa olarak ele alınacak. 41 maddelik tasarı, 2 bölüm halinde görüşülecek. Tasarıyla, çevreyi kirletenlere verilecek cezalar artırılıyor.

TBMM Genel Kurulu, 18 Nisan Salı günü 15.00-23.00, 19 Nisan Çarşamba günü 15.00-21.00, 20 Nisan Perşembe günü ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak. Gene Kurul'da bu hafta, denetim konuları görüşülmeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber