Yılbaşına kadar kayıt ve onay yaptırmayan gıda işletmelerine ceza uygulanacak

Uşak İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda ve Yem Şube Müdürü Sancar Türkmen yaptığı önemli açıklamada gıda işletme sahiplerine uyarıda bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Kasım 2013 16:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yılbaşına kadar kayıt ve onay yaptırmayan gıda işletmelerine ceza uygulanacak

İl binası toplantı salonunda gerçekleşen açıklamada konuşan Türkmen şunları belirtti; "Bilindiği üzere 5996 sayılı Veterinerler Hizmeti, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununun 30 (1) maddesine göre Kanun kapsamındaki gıda ve yem işletmelerinden onaya veya kayıt tabi olanlardan, Onaya tabi işletmeler için faaliyete geçmeden önce Bakanlıktan onay alınması zorunlu bir durumdur. Kayıt işlemine tabi tabi işletmeler, faaliyet ile ilgili işletme kayıtlarını Bakanlığı yaptırma zorunluluğu vardır. 17 Aralık 2011 tarih ve 28145 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay işlemlerine dair yönetmeliğin geçiş hükümlerini düzenleyen geçici 1. Maddesinin 2. Fıkrasına göre bu yönetmeliğin yayımından önce çalışma izni belgesi ve gıda sicili belgesi veya bu belgelere eşdeğer belge alarak faaliyet gösteren kayıt kapsamındaki gıda işletmeleri, bu belgelerini en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar yönetmelikteki kayıt belgesi ile değiştirmek zorundadırlar" dedi.

Türkmen ayrıca, bu kapsamda 01 Ocak 2014 tarihinden itibaren onay alması gereken işletmelerden, onay almadan üretim yapanlara, kayıt yaptırmayan yada mevcut belgesini işletme kayıt belgesi ile değiştirmeyen üretim yerlerine, satış ve toplu tüketim yerlerine 5966 sayılı Kanun kapsamında idari yaptırımların uygulanacağını belirterek ilgili kurum ve kişilere uyarıda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber