ÖSYM 'Başvuru Merkezleri İşlemleri' sistemi yenilendi

ÖSYM, “Yeni Başvuru Merkezi İşlemleri sistemi’ni” devreye almıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Kasım 2013 00:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
ÖSYM 'Başvuru Merkezleri İşlemleri' sistemi yenilendi

Sayın ÖSYM Başvuru Merkezi Yetkilisi,

ÖSYM, "YENİ BAŞVURU MERKEZİ İŞLEMLERİ SİSTEMİ'ni" devreye almıştır. Bir süredir Sınav Koordinatörlükleri tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Bu kapsamda öneriler alınıp sistemin niteliklerinin istenilen düzeye çekilmesi sağlanmıştır. 2014-YGS sınavında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bulunan ÖSYM Başvuru Merkezleri de bu sistemi kullanacaktır. Yeni sisteme geçişte problem yaşanmaması ve kullanıma aşinalık kazanılması için test ortamı hazırlanmıştır. Bu kapsamda sizin de 15 Aralık 2013 tarihinde düzenlenen test ortamında aşağıda belirtilen işlemleri gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Test ortamına erişim https://bmistest.osym.gov.tr adresinden olacaktır. Bu ortamda yapacağınız tüm işlemler test amaçlıdır, gerçek işlem değildir. Bu nedenle hiç çekinmeden istediğiniz şekilde işlem yapabilirsiniz.

Erişim şifreniz şu anda kullandığınız BMIS erişim şifreniz ile aynıdır. Eğer Yönetici iseniz sistem size Yönetici yetkileri ile açılacak, Görevli iseniz Görevli yetkileri ile açılacaktır.

Yazılımın kullanımına yönelik "Kullanım Kılavuzu" ekte mevcuttur. Tüm işlem adımlarını bu kılavuzda bulacaksınız. Sistemi kullanmaya başlamadan kılavuzu dikkatlice okumanız çok faydalı olacaktır.


Başvuru Merkezi İşlemleri Sistemi (BMİS) Kullanım Kılavuzu için tıklayınız


Yazılımın kullanımına yönelik yazılım üzerinde bir YARDIM uygulaması mevcuttur. İhtiyaç duyduğunuz adımda yardım butonuna basararak yapılan işlem hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Test amaçlı kullanım esnasında uygulama ile ilgili iletmek istediğiniz konuları [email protected] adresine mail atarak iletebilirsiniz. Ayrıca Çağrı Merkezimizi de arayarak destek talebinde bulunabilirsiniz (444 OSYM)

BMIS üzerinde yapacağınız işlemleriniz merkezimizce gözlem altına alınarak kullanışlılık analizi yapılacaktır. Test işlemi yapmayan Başvuru Merkezleri Başkanlık'ça uyarılacaktır.

Test ortamında yaptığınız şifre değişiklikleri gerçek uygulama ortamına yansımayacaktır. Bu konuda dikkatli olunuz ve test ortamında çalışmadan önceki şifreniz, gerçek uygulama ortamındaki şifrenizdir. Unutmayınız.

Sisteme girdikten sonra test ortamında aşağıdaki işlemleri gerçekleştiriniz:

GERÇEKLEŞTİRİLECEK TEST İŞLEMLERİ

1. ) Test Ortamından Sisteme Giriş

(Sisteme giriş içim bkz. Kullanım Kılavuzu sayfa 2)

2. ) YGS-Test Sınavına Başvuru Alma

(Sınav başvurusu alma için bkz. Kullanım Kılavuzu sayfa 4, 5, 6, 7, 8)

3. ) YGS- Test Sınavına Engelli Aday Başvurusu Alma

4. ) Aday Şifresini Yenileme

(Şifre Yenileme için bkz. Kullanım Kılavuzu sayfa 9 )

5. ) Rapor Alma (Raporlar için bkz. Kullanım Kılavuzu sayfa 12)

a. Başvuru Dökümü Alma

b. Aday İşlemleri Dökümü Alma

6. ) Görevli Profil İşlemleri (Profilim işlemleri için bkz. Kullanım Kılavuzu sayfa 15)

a. Kimlik Bilgileri Güncelleme

b. Adres-İletişim Bilgileri Güncelleme

Başvuru Merkezi Yöneticileri İçin;

7. ) Başvuru Merkezi İşlemleri (BM İşlemleri için bkz Kullanım Kılavuzu sayfa 14)

a. Yeni Görevli Ekleme

b. Görevli Silme

c. Görevli Şifre Yenileme

UYGULAMAYA AŞAMASI:

Test aşamasını tamamladıktan sonra gerçek uygulamaya geçebilirsiniz. Yenilenen başvuru merkezi işlemleri sistemine https://bmistest.osym.gov.tr adresinden ulaşabilir, yetkiniz dahilindeki işlemleri yapabilirsiniz. YGS sınav Başvurusuna kadar şifre verme işlemleri yapabileceksiniz.

UYARI

Bu uygulama ile 2014-YGS başvurularını alacaksınız. Aksaklık yaşanmaması için sistemin tüm adımlarını test etmiş olmalısınız.

Destekleriniz için teşekkür ederiz.

ÖSYM Başkanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber