Dikey Geçiş Sınavı'na başvurular başladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2006 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerin lisans programlarında okumak isteyen meslek yüksekokulları ve Açıköğretim ön lisans mezunlarına yönelik Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) başvurular bugün başladı.

DGS'ye meslek yüksekokulları ve açıköğretim ön lisans programlarından en çok 5 yıl önce mezun olanlar ile son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olanlar başvurabilecekler. Adaylar dikey geçiş için yapılacak sınavlara aynı ön lisans alanından en çok üç kez girebilecekler.

Açıköğretim ve meslek yüksekokullarının ön lisans programlarından mezun olanlardan kendi alanlarındaki açıköğretim lisans programlarına devam etmek isteyenlerin bu sınava girmelerine gerek bulunmuyor.

Açıköğretim dahil 4 ve daha fazla yıllık programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar da DGS'ye başvurmayacaklar.

2005-2006 öğretim yılında mezun olabilecek durumdaki meslek yüksekokulu öğrencileri kendi meslek yüksekokulu müdürlüklerinden, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ön lisans programlarından mezun olabilecek durumda olanlar kendi AÖF bürolarından, mezun durumda bulunan adaylar ise herhangi bir meslek yüksekokulundan, AÖF bürosundan veya ÖSYM sınav merkezi yöneticiliğinden 2006-DGS kılavuzu ile başvurma belgesinden oluşan başvuru evrakını 5 YTL karşılığında alabilecekler.

Adaylar, bankaya ayrıca 50 YTL sınav ücreti yatırarak, karşılığında dekont alacaklar. Adaylar, doldurdukları başvurma belgesine banka dekontunu ekleyerek, 26 Nisan 2006 Çarşamba günü saat 17.30'a kadar evrakı aldıkları yerlere teslim edecekler.

DGS, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 16 Temmuz 2006'da üniversite rektörlüklerinin bulunduğu Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak ile KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber