Danıştay'dan Nilüfer Belediye Başkanı için soruşturma izni

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, Üçevler Mahallesi'ndeki meydan, cadde ve sokak düzenlemeleriyle alakalı yapılan iki ayrı ihaledeki usulsüzlüklerle ilgili verilen soruşturma iznine yaptığı itiraz reddedildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Kasım 2013 11:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Danıştay'dan Nilüfer Belediye Başkanı için soruşturma izni

Danıştay, aralarında Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve başkan yardımcısının da bulunduğu 7 kişi hakkında, müteahhit firmaya fazla ödeme yaparak belediyeyi zarara uğrattıkları iddiasıyla soruşturma açılması için dosyayı savcılığa gönderdi.

Edinilen bilgiye göre, 4 yıl önce ihalesi yapılan 'Üçevler Mahallesi meydan düzenlemesi, muhtelif cadde ve sokaklarda bordür, trotuar, beton parke, yol kavşak, bisiklet yolu, refüj, ve yeşil alan imalatı işi' ile alakalı hak ediş ödemelerinde yapılan usulsüzlükler sebebiyle müteahhit firmaya fazla ödeme yapılarak, belediyenin zarara uğratıldığı iddiaları ile ilgili Başkan Mustafa Bozbey ve Başkan Yardımcısı Turgay Erdem hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından soruşturma izni verildi. Ayrıca yine aynı mahalledeki cadde ve sokaklar için 5 yıl önce ihalesi yapılan "bordür, trotuar ve beton parke işi' ile alakalı da, yine başkan ve başkan yardımcısının da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında da ikinci bir soruşturma izni daha verildi.

Bunun üzerine zanlılar, haklarında verilen kararın iptali için Danıştay'a itirazda bulundu. Dosyayı ele alan Birinci Daire, zanlıların itirazını reddederek, gereğinin yapılması için dosyayı savcılığa gönderdi.

Şüphelilerin, yapılan soruşturmanın ardından hazırlanacak iddianamedeki sevk maddelerine göre yargılanması bekleniyor.

İddialara göre, Üçevler Mahallesi'ndeki meydan düzenlemesi ve muhtelif sokaklarda yol yapımı işinde, ihale şartnamesine uygun olmayan malzeme kullanıldığı tespit edilmişti. Bu sebeple Nilüfer Belediyesi'nin haksız ödeme yaptığı iddia edilmişti. Aynı müteahhide yapılan fazla ödemeyle alakalı Nilüfer Belediyesi'nin 5 teknik elemanının Bursa 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber