Halk istemeyince belediye kent meydanı projesinden vaz geçti

Kütahya Simav’da Belediye ilçeye yeni bir vizyon kazandırmanın yanı sıra esnaflara bol kazanç sağlamak maksadıyla yıkılan eski Hükümet Konağının bulunduğu alana yeni bir kent meydanı inşaatı başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2013 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Halk istemeyince belediye kent meydanı projesinden vaz geçti

İnşaat başlamadan önce projenin maketini meydanda görselleştiren belediye hemşerilerinin de görüşleri doğrultusunda hazırladığı projenin inşaatına yüklenici bir firma aracılığı ile başladı.

İnşaata başlanmasının ardından bazı esnaflar projenin işyerlerine zarar vereceğini iddia ederek imza kampanyası düzenledi. Vatandaşlar ve esnafların isteği doğrultusunda projede revizyona giden belediye daha sonra tarihi Nasuh Ağa Camiinin görüntüsüne zarar verdiği gerekçesiyle Kültür ve Tabiat Varlıkları Kütahya Bölge Müdürlüğüne şikayet edildi.

İlçeye gelen Kültür ve Tabiat Varlıkları Kütahya Bölge Müdürlüğü yetkilileri Bölge Kurulunun yerinde incelemesine kadar projenin yapımının durdurulmasını talep etti. İnşaat yaklaşık 15 gün durdu.

Daha sonra ilçeye gelen Kültür ve Tabiat Varlıkları Kütahya Bölge Kurulu yetkilileri bazı ön koşullar ileri sürerek projenin geleceğinin ikinci bir görüş bildirilinceye kadar bekletilmesini talep etti.

Sürenin uzamasının yanında halkın haksız eleştirilerini de göz önüne alan Belediye Başkanı Kasım Karahan kurmaylarını toplayarak Bölge Kurulu ile yapılacak eşlemlerin çok zaman alacağından vatandaşlarımızı ve esnaflarımızı daha fazla mağdur etmemek için projenin sadece tuvalet bölümünü yaparak kalan kısımlarını da eski haline getirmeye karar verdi.

Başkan bu kararı dün akşam Belediye Yeni Düğün Salonunda topladığı Bilgilendirme Toplantısında açıkladı.

Yanlışlıktan dönmek bir erdemlilik olduğunu vurgulayan Başkan Karahan, " Biz bu erdemliliği göstermek istiyoruz. Yanlıştan dönmek ve meydanı eski haline getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Karahan'ın konuşmaları salondakilerden alkış aldı.

Başkan Karahan belediyenin paralarını çarçur ediyor şeklinde kendisine yapılan haksız eleştirilere de belgeleriyle cevap verdi. Eski yönetimlerin gerçekleştirdikleri icraatlar esnasında belediyenin paralarının nasıl çarçur edildiğini belgeleriyle ispatlayan Başkan Karahan, "Allah'a şükür bizim misyonumuzda belediyenin parasını çarçur etmek yoktur. Çünkü bu paralarda tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı vardır" şeklinde konuştu.

Başkan karahan şunları söyledi: "Projemiz üzerinde Vatandaşlarımız, esnaflarımız yeterli bilgi sahibi olmadıkları ve kulaktan dolma bilgilerle bizi acımasızca eleştirdiler. Bunun yanında, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kütahya Bölge Müdürlüğünün projemiz üzerinde öne sürdüğü ön koşulları da göz önüne alarak inşaatı durdurmaya, tuvalet bölümünü yapmaya, yaptığımız duvarları yıkımdan dolayı harcadığımız 26 bin lirayı gerekirse cebimden ödemeye hazırım. İnşaat başta olmak üzere bekleme sürecinde halkımıza verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı da hemşerilerimlden özür diliyorum. Yarından itibaren iş makinelerim ile enkazları kaldırıp meydanı eski haline getirip halkıma teslim edeceğimi buradan seslenmek istiyorum" dedi.

Başkan Karahan'ın ayrıca eski yönetimin belediyenin paralarını nasıl çarçur ettiklerini belgeleriyle ortaya koyması salonu dolduran vatandaşlar tarafından alkışlarla desteklendi.

ARITMA TESİSİNİN YER TESLİMİ MÜJDESİNİ VERDİ

Toplantıda ayrıca Arıtma Tesisinin yer tesliminin yapıldığını ve inşaatına en kısa sürede başlanacağını dile getiren Başkan Karahan Simav'ın kangren haline dönüşen köklü meselelerinin kendi dönemlerinde çözüme kavuşturulduğu söyledi.

OTELLERE YENİ DÖNEMDE BAŞLANACAK

19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremde hasar gördüğü için yıkılan iki otelin yerine yenilerinin yeni dönemde yapılacağını savunan Başkan Karahan otel yapımının gecikmesinin sorumlusunun da kendileri olmadığını, birilerinin siyasi rant elde etmek için otellerin yapımını engellediğini söyledi.

Simav Belediyesinin elini kolunu bağlamak maksadıyla 1992 yılından bu yana kullanılan jeotermal enerjiden dolayı 2007 yılından itibaren vergi mükellefi yapıldığını öne süren Başkan Karahan, haksızlığı önlemek için hukuk mücadelesi verdiklerini söyledi. Bu aşamada Maliye Bakan yardımcısı hemşeri Abdullah Cantimur'dan gerekli desteği alamadıklarını ifade eden Başkan Karahan, "Hukuk mücadelesini kazandık. Şimdi de siyasi rakiplerimiz iptal edilen vergi mütellefiyetimizi bir üst Mahkemeye taşıyor. Amaçları belli. Bunları halka havale ediyorum" dedi.

SİMAV'IN ENERJİ SAHALARINI HOLDİNGLERİNDEN ELİNDEN BİZ KURTARDIK

Eski yönetimlerin peşkeş çektiği Simav'ın jeotermal enerji sahalarını 4,5 yıldır sürdürdükleri azimli ve kararlı politikaları sayesinde holdinğlerin elinden kurtardıklarını ifade eden Başkan Karahan, "Tüm bu gerçekler ortada iken sözde Simav'ın savunuculuğunu yapanlar hiç bunlardan bahsetmiyor. Bizim Kent meydanı projesi esnasında yaptığımız duvarları eski haline getirmek için gerçekleştirdiğimiz yıkım çalışmalarıyla ortaya çıkan paralardan söz ediyor. Yaptığımız hesaplamada yıkılan duvarların belediyeye toplam maliyeti yaklaşık 26 bin lira. Bu parayı cebimden ödemeye hazırım. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğuna inandığımız belediyenin parasını ne kendimiz yeriz, ne de bir kaşkanısa yediririz. Bizim karakterimiz ve misyonumuz buna müsaade etmez. Ben esnaflıktan gelen bir belediye başkanınız olarak bir yandan simav7ın gelişip güzelleşmesini düşünürken bir yandan da esnagımızın bol kazanç elde etmesinin yollarını aramış ve çözüm yolunu da bulmuştum. Ancak halkımız madem ki bu projeyi istemiyor. Yanlış olduğuna inanıyor. Yanlışlıktan dönmekte bir erdemliliktir. Biz bu erdemliliği gösterip meydanı eski haline getiriyoruz. Biz hiçbir zaman yanlışa ve çirkin işlere talip olmadık. Hep güzele ve doğruya talip olduk. Bu güne kadar yaptığımız hiçbir eserimiz yanlış ve çirkin olmadı. Halkımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber