Kocaeli'de canlar sevgide buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 8'ncisi düzenlenen 'Sevgide Buluşalım' etkinliğinde yüzlerce kişi bir araya geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2013 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kocaeli'de canlar sevgide buluştu

Törende tüm dernekler adına söz alan Darıca Cem Evi Başkanı Şeref Aslan, "Artık kimsenin Cem Evleri terör ve cümbüş yuvasıdır demesini istemiyoruz" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Alevi dernekleriyle ortaklaşa düzenlediği Sevgide Buluşalım etkinliği Alevi vatandaşlardan ilgi gördü. Kocaeli Uluslararası İnterteks Fuarı'nda düzenlenen programa AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar, KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, Cem Vakfı Genel Başkanı Ali Rıza Kaçan, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer ve Alevi vatandaşlar katıldı. Programın geçmişini anlatan slayt ile başlayan etkinliğe Kocaeli'de faaliyet gösteren dernek başkanları Mutlu Beyazgül, Teslim Yıldız, Dursun Ali Akaş, Mahmut Eslim, Hüseyin Gülseven, Ziris Aygün, Halil İbrahim Aras, Selami Karanfil, Şeref Arslan da hazır bulundu.

Etkinliğin açılış konuşmasında dernek başkanları adına söz alan Şeref Arslan, şöyle konuştu: "Burada can olmamızda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye'de sevgi ve barışa ihtiyacımız var. Burada siyaset yapmak amacıyla bir araya gelmedik. Yerel yöneticilerimizle aramızda bir bağ oluştu. Bunların Türkiye'nin diğer siyasilerine örnek olmasını diliyoruz. Hepimizin düşüncesi birliktir. Başbakanımızın torununa verdiği isimden onur duyuyoruz. Artık kimsenin cemevleri terör ve cümbüş yuvasıdır demesini istemiyoruz."

Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer de konuşmasında "birlikte olmak ayrılığa düşmemek bizlere Allah'ın emridir" diyerek şunları söyledi: "Bizim bu öğüdü şiar edinmemiz lazım. Bu ülke bizim yüzyıllarca böyleydi ve böyle olacak. Bizlere düşen görev Alevisi'yle Sünni'siyle bu vatanı korumalıyız. Alevilik 72 milleti bir arada görmenin ve yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevmektir. Aleviler ulusallığın temel olduğu bu ülkede hizmet etmektedir. Cemevleri camiler gibi devlet imkanlarından yararlanamıyor. Bu etkinliğin 9'uncusunu inşallah Alevi ve Sünni'siyle birlikte bir sempozyum olarak yaparız."

'Sevgide Buluşalım' etkinliğinde bir kez daha buluşmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizlerle 8'inci defa sevgide buluşuyoruz, Allah daim eylesin. Biz yolu sevgiden geçen herkesle zaten buluşuyoruz. Ama bu buluşmalar her zaman örnektir. Kerbela yasını paylaşarak kendimize ibretler çıkarıyoruz. Kerbela içimizde fırtınalar koparan bir facia. Bu bizim ortak acımız. Bütün Müslümanlar bu acıyı aynı şekilde paylaşıyor. Bu acıyı doğru okumak lazım. Hepimiz sevgi ve barış tohumlarını ekmeliyiz. Biz, belediye olarak yaptıklarımızı bir borç olarak bildik."

Konuşmaların ardından Mercan Erzincan dinleyicilere müzik şöleni sunarken, daha sonra yapılan duaların ardından aşure ikramıyla tören sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber