Alacahırka spor tesisleri törenle açıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Alacahırka Spor Tesisleri, düzenlenen törenle açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2013 20:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alacahırka spor tesisleri törenle açıldı

Her mahalleye bir spor tesisi, meydan ve pazar yeri kazandırmayı hedefleyen Osmangazi Belediyesi tarafından, amatör kulüplere destek vermek maksadıyla inşa edilen, FIFA standartlarındaki Alacahırka Spor Tesisleri, Bursasporlu futbolcu ve yöneticilerin de katıldığı törenli açıldı. Alacahırkanın yanı sıra, 12 mahalleye hizmet verecek olan tesisler, 782 metrekaresi kapalı olmak üzere, toplam 14 bin 685 metrekarelik alanda kuruldu. Spor tesisinde 90x45 nizami futbol sahası, çevre düzenlemesi, otopark ve soyunma, duş, yönetim, kafe-teras, teknik oda ve depolardan oluşan hizmet binası yer alıyor.

Tesislerin açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, spora ve sporcuya yaptıkları yatırımların aralıksız devam ettiğini belirtti. Osmangazi'de, her alanda olduğu gibi sporda da ilkleri hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak, her mahallemize bir spor tesisi kazandırmaya devam ediyoruz. Bugün de Sporla Gelişen Bursa, Sağlıklı Yetişen Nesiller ideali ile gerçekleştirdiğimiz tesislerimizden biri olan Alacahırka Spor Tesisimizin açılışını yapıyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak, neredeyse her ay bir spor tesisimizin temelini atıyor, açılışını yapıyoruz" diye konuştu.

Spora ve sporcuya yönelik yatırımlarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Dündar, "26 Temmuz'da Panayır, 11 Ekim'de Gündoğdu, 7 Kasım'da da Altınova Spor Tesisi'nin temelini attık.Osmangazi'ye ve Bursa'ya hizmet edecek spor tesislerimizi ilçemizin her yerinde tek tek inşa ediyoruz. Alacahırka Spor Tesisimiz de amatör kulüplerimize ve mahallemize hizmet edecek. 14 bin 685 metrekare alana kurduğumuz tesis, futbol sahası, soyunma odası, duşları, kafeteryası ve otoparkı ile örnek bir tesis oldu. İlk defa yeşil duvar formu ile inşa ettiğimiz tesisimiz, mimarisi, işlevselliği ve konumuyla da Bursa'ya değer katacak" dedi.

Alacahırka spor tesislerinin inşaat çalışmaları ve projelendirmesi sırasında, bölgenin tarihi dokusu ve görüntüsünü bozacak yapılaşmadan kaçındıklarını dile getiren Başkan Dündar, " Zorunlu olarak yapılması gereken istinat duvarları için en modern teknikler araştırılarak geogrid taşıyıcılı doğaya uyumlu yeşil duvar dediğimiz, özel yapılar imal edilmiştir. Yapılan futbol sahası, kafeterya ve seyir terasları bu yapılar üzerine inşa edilmiştir" diye konuştu.

Toplam 2, 5 milyon TL'ye mal olan tesislerin Bursa için, gelecek nesiller için, sağlıklı bir toplum olabilmek için çok önemli bir yatırım olduğunu dile getiren Başkan Dündar, "Bu nedenle sadece spor tesislerinde değil, hayata geçirdiğimiz her projede spor alanları, yürüyüş yolları, çocuklarımız için oyun ve aktivite alanları oluşturuyoruz. Alanlarımızın elverdiği ölçüde en az bir spor ve aktivite alanı oluşturmak için gayret gösteriyoruz. Parklarımızda herkes spor yapabilsin diye 2009 yılından itibaren 71 noktaya fitnes grubu koyduk. Osmangazi'de daha önce 19 adet fitnes grubu vardı. Bugün ise bu sayıyı 90'a çıkardık" diye konuştu.

Spora olan yatırımların meyvelerini aldıklarını, Türkiye'de birçok branşta başarıyla mücadele eden milli sporcular yetiştirdiklerini de ifade eden Dündar, "Sadece tesis yapmadık, Belediye Spor ile dünya başarılarına imza attık. Osmangazi'nin ve Türkiye'nin gururu olan birçok sporcu yetiştirdik.

Tesislerimizin yanı sıra kulüplerimiz ve burada yetişen sporcularımız, Dünya, Avrupa, Balkan ve Türkiye dereceleri ve 44 şampiyonumuzla da örnek olmayı sürdürüyoruz. Gururla söylüyoruz ki, Belediyespor'da faaliyet gösteren ve madalya alan tüm sporcularımızı kendimiz yetiştirdik. Dışarıdan yetişmiş ve bize katılan sporcumuz yok. Bu da bizim için önemli bir başarıdır. İnşallah Alacahırka Spor Tesisimizde de Türkiye'nin gururu olacak sporcularımızı yetiştireceğiz. Atletizmde, judoda, yüzmede, badmintonda yaşadığımız şampiyonluk gururunu, tesislerimizde yetişen futbolcularımız ile de yaşayacağız. Bursa'ya doğa ile iç içe, bol oksijeni olan güzel bir tesis kazandırdık. Amatör kulüplerimize ve tüm sporseverlere bir kez daha hayırlı olsun diyorum. Sağlıklı bir gelecek için spora ve sporcuya yatırımlarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'de, tesislerin Bursa amatör sporları için çok önemli bir tesis olduğunu söyledi. Altepe, "Bu dönem Büyükşehir olarak bizler, Bursa'nın sporda büyük yatırmlarımıza imza attık. Osmangazi Belediyemiz de amatör spor kulüplerimizin faydalnacağı tesisleri bir bir hizmete sokarak, sporun gelişimine büyük katkı salıyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Açılışta Milletvekilleri adına söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'de, Ak Parti iktidarı ile birlikte, Türkiye'de hayatın her alanında yatırım hamlesi gerçekleştirdiklerini, Bursa'nın bu dönemde çok büyük hizmetler aldığını söyledi. Şahin, "Geçmişte mezbelelik olan, insanların korkarak geçtiği yerler, bu gün modern bir tesis alanına dönüştü. Bursa'ya hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Alacahırka Spor Tesislerinin açılışına, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Mustafa Öztürk, Önder Matlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar, Bursasporlu yönetici ve sporcular, mahalle muhtarları çok sayıda davetli katıldı. Açılış sonrası törene katılan Amatör Spor Kulüplerine Başkan Mustafa Dündar, forma, eşofman ve futbol topu hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber