KESK'in Meclis önündeki eylemi sona erdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Nisan 2006 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve Halkevleri üyelerinin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi talebiyle TBMM Dikmen Kapısı'nda yaptığı oturma eylemi sona erdi.

Tasarının TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerini bir süre izleyen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Metin Bakkalcı ve TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, daha sonra TBMM Dikmen Kapısı'na gelerek burada bekleyen protestoculara açıklama yaptı.

KESK Genel Başkanı Tombul, bugünün kendileri açısından önemli bir dönemeç olduğunu söyledi. "Yasa, Ankara'da nöbet bekleyen IMF'nin gözünü boyamak için çıkarılıyor" diyen Tombul, tasarının TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi durumunda bile mücadelelerinin devam edeceğini söyledi.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de TBMM Genel Kurulu'nda bulunan AK Parti'li milletvekillerinin yüzde 90'ının yasa tasarısının neler getirdiğini bilmediğini söyleyerek, "Onlar yalnızca el kaldırmaya gelmişler" dedi.

TTB Merkez Konseyi İkinci Başkanı Metin Bakkalcı ise bugünü asla unutmayacaklarını ifade ederek, "18 Nisan, halkın iradesine rağmen parlamentonun, demokrasinin yok sayıldığı bir gün olarak tarihe geçecek" dedi.

TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı da hükümetin, "kendinden öncekilerden daha başarılı olduğunu" ifade etti ve "Çünkü bu hükümet IMF politikalarını daha çok hayata geçirmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından protestocular eylemlerine son verdi.

Oturma eylemi sırasında CHP Antalya milletvekilleri Atila Emek ile Tuncay Ercenk ve Burdur milletvekili Ramazan Kerim Özkan da eylemcilere destek verdi.

Yaklaşık 6,5 saat süren eylem nedeniyle Çevik Kuvvet polisi başta olmak üzere ilçe emniyet müdürlüklerinden ve güvenlik şube müdürlüklerinden toplam 1500 polis görev yaptı.

Öğle saatlerinde polisin havaya ateş açarak göstericileri engellemeye çalıştığı olaylarda ise biri şube müdürü, diğeri şube müdür yardımcısı olmak üzere 10 polis memuru yaralandı.

Yaralı polis memurlarının bir kısmının Gazi Hastanesi'ne kaldırıldıktan sonra taburcu edildikleri öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber