Cumhurbaşkanı, başörtüsüne değil liyakata göre karar verdi

Haber Giriş : 19 Nisan 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Sezer türban kriterine göre karar verdiği gerekçesiyle eleştirilirken, dün onay verdiği Yılmaz'ın eşi de başörtülü. Bu atama Sezer'in kriterinin liyakat olduğunu gösterdi.

Cumhurbaşkanı Sezer'in, Yılmaz'ın atama kararnamesini onaylaması Çankaya-Hükümet ilişkileri açısından da kritik bir yön taşıyor. Sürekli türban kriterini ön planda tuttuğu gerekçesiyle eleştirilen Sezer'in, eşinin başı örtülü olan Yılmaz'ı bu göreve uygun bulması, "Cumhurbaşkanı örtüye değil, liyakate bakıyor" yorumlarını güçlendirdi. Benzeri değerlendirmeyi Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de yapmış, "Başörtülü eş atamaya engel değil" görüşünü savunmuştu. Yılmaz'ın eşinin, daha önce bu görev için adı geçen Başkanvekili Erdem Başçı'nın
eşi Sıdıka Başçı gibi sonradan kapanmadığı, baştan beri örtülü olduğu ve çalışmadığı öğrenildi. Bu arada Yılmaz, tam bir üzüm uzmanı. Uşak Eşmeli olan Yılmaz, Manisa Salihli'de bağ aldı. Her yıl 1 ay izin kullanarak bağbozumuna giden Yılmaz, birkaç yıl önce "şaraplık üzüm" de yetiştirmesi yönündeki önerilere 'evet' demedi. Londra'da City Üniversitesi'nde lisans eğitimini tamamlayan Yılmaz, aynı dönemde İngiltere'de olan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'le de tanıştı.

ERBAKAN'I GERİ ÇEVİRMİŞTİ
Yılmaz, muhafazakâr bir aile yapısına sahip olmasına karşın, Refahyol Hükümeti'nden gelen genel müdürlük teklifini "siyasi atama olur" gerekçesi ile kabul etmemişti. Merkez Bankası'nda sevilen isimler arasında gösterilen Yılmaz için "Eğer personel arasında bir oylama yapılsaydı kesin başkan olurdu. Adeta ayaklı kütüphanedir" denildi. Yılmaz'ın, 13 Nisan'daki Banka Meclisi üyeliğine tekrar seçilmesini eski Başkan Serdengeçti teşvik etti.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber