Fabrika gibi okul, yılda 1,5 milyon ciro gelir sağladı

İnegöl Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Mobilya ve Dekorasyon Alanı ikinci sınıf öğrencileri, seri üretimle Uludağ Üniversitesi'nin bütün mobilya ihtiyacını karşılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fabrika gibi okul, yılda 1,5 milyon ciro gelir sağladı

İnegöl Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Mobilya ve Dekorasyon Alanı ikinci sınıf öğrencileri, seri üretimle Uludağ Üniversitesi'nin bütün mobilya ihtiyacını karşılıyor.

3 yıl evvel seri üretime başlayan Mobilya ve Dekorasyon Alanı, İnegöl Meslek Yüksekokulu'na her yıl 1,5 milyon TL gelir sağlıyor. Elde edilen parayla okula makine alınırken, personel giderleri de karşılanıyor. 50 öğrenci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hizmete açacağı Uludağ Üniversitesi Bursa Fetiye İlahiyat Fakültesi'nin bütün mobilya ihtiyacını karşıladı.

Mobilya fabrikalarına giderek staj yapmak yerine okulda haftada 16 saat bu dersi alan öğrenciler üretimleri ile göz kamaştırıyor. Seri üretim yapan öğrencilerinin her birine her gün için 20 TL harçlık veriliyor.

Ağır iş statüsüne giren Mobilya ve Dekorasyon Bölümüne daha evvel kayıt olanların en az yarısını kızlar oluştururken, son yıllarda bu sayı sınıf mevcudunda ikiyi geçmiyor. 2013-2014 eğitim döneminde ikinci sınıfa yükselen 50 öğrenci arasında, seri üretim yapan iki kız öğrenci var.

YILDA 1,5 MİLYON CİRO

2013 yılı sonu itibariyle 50 öğrencinin yaptığı mobilya üretiminden okula yıllık olarak 1,5 milyon TL gelir sağlandı. 3 yılın toplam gelirinin ise 3 milyon TL olduğu belirtiliyor. İMYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Barış Çayır, Mobilya ve Dekorasyon Alanına her yıl 100 öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade ederek, "İşyeri eğitimi dersimiz var. İkinci sınıfa geçen öğrenciler, mümkün mertebe sanayiye iş eğitimi almak için gönderiliyor. Günde 8 saat olmak üzere haftada 16 saat eğitim alıyorlar. Bizim programımızda da bu uygulanıyordu, ancak kendi makinelerimizin seri üretime uygun olmasından dolayı, biz öğrencilerimizi sanayiye göndermiyoruz. Kendi atölyemizde eğitim veriyoruz" dedi.

Uludağ Üniversitesi'nin bütün ofis mobilyalarını ürettiklerini aktaran Barış Çayır, "Okul sıraları, ofis mobilyaları, dolaplar ve benzeri mobilyaları öğrencilerimizle üretiyoruz. Ürün kataloglarımızı da hazırlıyoruz. Üniversitedeki tüm birimler taleplerini yıl başında bize iletiyor. Biz bu doğrultuda seri üretim yapıyoruz. Bu yıl 1,5 milyon TL'lik ciro elde ettik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber