Öğretmenlere 'çevre ve toprak' semineri

TEMA Vakfı Samsun'da görev yapan 100 öğretmene "Çevre ve Toprak" konulu seminer verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2013 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretmenlere 'çevre ve toprak' semineri

Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen seminere TEMA Vakfı Genel Müdürü Mehmet Serdar Sarıgül, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, TEMA Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Koray Haktanır, TEMA Vakfı Samsun Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez ve öğretmenler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan TEMA Vakfı Samsun Temsilcisi Ömer Faruk Sönmez, "Bugün burada 3 gün boyunca burada TEMA'nın temel misyonu olan toprak, çevre, biyolojik zenginliklerimiz ve Samsun'un doğal zenginlikleri konularında üniversitelerimizin öğretim üyeleri bize katkıda bulunacaklar. Samsun'daki TEMA çalışmalarında il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri yanımızda oldular" dedi.

Çevre korumanın insanları ve bitkiyi korumak gibi olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, "Günümüzde dünyada gelinen noktada bir taraftan kalkınmış ülkelerin çevreyi kirletmeleri, öbür taraftan yeryüzündeki doğal kaynakların paylaşımı konusunda köşe kapmaca görüşlere şahit oluyoruz. Her ne kadar böyle olsa da bizim kültürümüzde, tarihimizde ve genlerimizde var. Çevreyi korumak insanı korumak, bitkiyi korumak gibidir. Onlar olmadan insanlar yaşayamaz. Çevre acımasızca kirletiliyor. Hava kirliliğinin ölçümü konusunda ülkemizde güzel gelişmeler var. Ama ne yazık ki kirletenler kalkınmış ülkeler, bunun zararına ortak olanlar da bütün insanlar. İnşallah bu kirletmeleri yapan ülkeler daha çok dikkat ederler" diye konuştu.

Daha sonra TEMA Vakfı Genel Müdürü Serdar Sarıgül, "Çevre ve Toprak" konusunda seminere katılan 100 öğretmene bilgiler verdi. Sarıgül, katılımcılara toprak ve toprak sorunları, başta Kızılırmak Deltası olmak üzere Samsun'da yaşanan yerel çevre sorunları, çevre eğitiminin önemi olmak üzere çevre ve doğayla ilgili konularda bilgi verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber