TSK'dan bir general daha sessiz sedasız ayrılmış

2011’de Silvan’da 13 askerin şehit edildiği saldırı nedeniyle suçlanan Tuğg. Karaosmanoğlu’nun, 3 ay önce istifa ettiği ortaya çıktı.

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TSK'dan bir general daha sessiz sedasız ayrılmış

2011'de Silvan'da 13 askerin şehit edildiği saldırı nedeniyle suçlanan Tuğg. Karaosmanoğlu'nun, 3 ay önce istifa ettiği ortaya çıktı. General'in istifa dilekçesi Ağustos'taki YAŞ'ta işleme alındı.

2011'de Diyarbakır Silvan'da PKK'lıların 13 askeri şehit ettiği saldırıdan sonra Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu'nun adı çeşitli iddialarla gündeme geldi. Saldırıyla ilgili bir albay, bir binbaşı ve iki üsteğmen hakkında görevi ihmalden dava açıldı. Duruşmalarda, şehit asker aileleri, Tuğg. Karaosmanoğlu'nu suçladı. Tanık bazı subaylar ve sanık askerler de Tuğg. Karaosmanoğlu'nu suçladı. G.Kurmay'ın idari tahkikatı öncesinde Karaomanoğlu'nun emri ile tahkikat başlatıldığı ve bunun saldırıdaki ihmalleri örtme girişimi olduğu iddia edildi. Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkan Yardımcısı Tuğg. Karaosmanoğlu, 2008 yılında YAŞ kararlarıyla tuğgeneralliğe terfi etti ancak bu yıl terfi verilmedi. Bir yıl temdit alan komutanın, YAŞ'tan sonra Ağustos'un sonunda emeklilik dilekçesini verdiği ve TSK'dan ayrıldığı ortaya çıktı. Yargıtay 9. Dairesi'nin 9 Ekim'de Balyoz davasıyla ilgili verdiği karara tepki olarak istifalarını sunan Deniz Kuvvetleri Komutanı Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Atilla Kezek ve Teknik Başkan Tuğa. Sami Örgüç'ün ardından Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanı Tuğg. Mehmet Tural da istifa etmişti. 2012'de tuğgeneralliğe terfi eden Tural'ın 2016 yılında tümgeneralliğe terfi etmesi bekleniyordu. Ancak komutan ani bir kararla, TSK'ya istifa dilekçesini sunmuştu. Tuğg. Tural'ın başında bulunduğu asayiş daire başkanlığı, Jandarma'nın sorumluluk sahasında terör, asayiş olaylarının takibi, kayıtlarının tutulması, değerlendirmelerin yapılması, iç güvenlik harekatı ile ilgili değerlendirmeler yapılması ve konu ile ilgili planlama faaliyetlerinin yürütülmesi, özel maksatlı teşkil edilen birliklerin etkin şekilde kullanılmasının ve yurt geneline yaygınlaştırılmasının sağlanması gibi kritik görevler yürütüyor. Son istifayla birlikte TSK'daki general/amiral sayısı 344'e düştü. Genelkurmay Başkanlığı aralık ayı personel verilerine göre, TSK'da, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 312, Jandarma Genel Komutanlığı'nda 31 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda 1 olmak üzere toplam 344 general/amiral bulunuyor.

Jandarma'da bir general istifa etti TSK'da 708 bin 54 asker ve sivil görev yapıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber