Protokol cezaevi inşaatına inceledi

Düzce Valisi Ali İhsan Su ve beraberindekiler Çilimli'de yapımı devam eden T Tip Cezaevi inşaatını incelediler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2013 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Protokol cezaevi inşaatına inceledi

Çilimli ilçesinde yapımı devam eden T Tipi Cezaevi'nin Nisan ayında teslim edilmesi bekleniyor. Yapımı devam eden cezaevi inşaatını incelemek üzere Düzce Valisi Ali İhsan Su, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Akça, Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz ve savcılar ilçeye gittiler. Vali Ali İhsan Su ve protokol üyeleri yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldılar.

Cezaevinin açılmasının ardından bazı faaliyetler yapılacağını ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, "Biz burada atölyede bir şeyler üreteceğiz. Burada ki sanayi erbabı ile bir şeyler üretmek istiyoruz. Burada 2 yıldır görüşmeler yapıyoruz. Birçok sanayi kurumu ile irtibat kurduk. Protokollerimizi yapıp sanayicilerimize destek olacağız. Kimseyi işinden etmek yada çalışma şarlarını zorlaştırmak değil. Düzce'de üretilen ve maliyet konusunda sıkıntı çektikleri noktada daha ucuz iş gücü ile Düzceli sanayi erbabına destek olmak istiyoruz" dedi.

Vali Ali İhsan Su ise, Düzce'nin modern bir cezaevine kavuşacağını ifade ederek "Her zaman ifade ediyorum. Düzce dinamik bir il. Yatırımlar tüm yatırımlarda da son sistemi getirmeye çalışıyoruz. Hem kapalı hem açık cezaevi olacak. Mahkumlar ve tutuklular için en iyi ortamı sağlamam gerekiyor. Bu cezaevi çok güzel olacak. Kimse buraya düşmesin istiyoruz. Ancak buraya düşenlerde bizim insanımız. Onlar için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. T tipi bir cezaevi. Burada iş atölyeleri olacak. Burada kalan mahkumlarımızın el becerisi ve iş öğrenme imkanı olacak. Buraya gelen ziyaretçileri ile görüşme fırsatı olacak. Hem kapalı hem de açık cezaevi olarak modern bir cezaevimiz olacak. Burada kapalı cezaevi olmadığı için mahkumlarımızı Bolu'ya gönderiyoruz. Herkes için iyi olacak. Cenab-ı Hak buraya kimseyi düşürmesin. Ama insan beşerdir. Suç işleyebilir. Ama onlarında kalacağı yerlerin insanlık onuruna yakışan iyi bir ortam olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber