Hükümet, Danıştay kararlarını uygulamıyor

Haber Giriş : 20 Nisan 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, dört yıl boyunca çok sayıda Danıştay kararını uygulamadı. İşte bazı örnekler:

Eğitim-Sen'in başvurusu üzerine ön lisans mezunu öğretmenlere 'Kariyer Basamaklarında Yükselme Sınavı'na giriş imkânı tanımadığı gerekçesiyle ilgili yönetmeliğin yürütmesi durduruldu. Buna rağmen sınav yapıldı. Ancak daha sonra sınava giremeyenler için ek sınav yapılacağı açıklandı.

Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen'in başvurusu üzerine beş yıldan fazla aynı yerde görev yapan 4 bin okul müdürünün görev yerinin değiştirilmesini öngören Yönetici Atama Yönetmeliği'nin yürütmesi durduruldu. MEB, yeni hazırladığı Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde uygulamayı yeniden gündeme getirdi.

Eğitim-Sen'in başvurusu üzerine 10 bin yoksul öğrencinin özel okullara yerleştirilmesine yönelik uygulamanın yürütmesi durduruldu. Danıştay'ın kararıyla 'özel okullara öğrenci seçimi' iptal edildi, ancak konu yeniden gündeme gelince Eğitim-Sen ikinci kez dava açtı, yürütme durduruldu.

CHP'nin başvurusu üzerine Danıştay, profesör ve doçentlerin sınavsız olarak şef ve şef yardımcılığı görevlerine atanmalarına ilişkin Sağlık Bakanlığı'nın düzenlemelerini iptal etti. Danıştay kararı öncesinde atanan şefler hâlâ görevde.

TÜBİTAK Başkanlığı'na, hükümetin karşı çıktığı Namık Kemal Pak dışında bir adayın önerilemeyeceğine karar verildi. Ancak, hükümetin TÜBİTAK Başkanı olarak vekâleten atadığı Nükhet Yetiş görevini sürdürüyor.

Üniversitelerin öğretim görevlisi kadrosu alımını Başbakanlığın iznine bağlayan genelgeler Danıştay tarafından durduruldu. Başbakanlık, bu karara rağmen üç kez yeni genelge yayımladı, Danıştay üçünü de durdurdu.

Türk Eğitim-Sen'in başvurusu üzerine MEB'in sözleşmeli öğretmen alımıyla ilgili genelgesinin yürütmesi 'Öğretmenlik süreklilik isteyen bir meslek' gerekçesiyle durduruldu. Ancak çok sayıda sözleşmeli öğretmen şu anda görevde.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber