Başbakanın 'attan düşüşünün' acısı üç yıl sonra çıktı!

Haber Giriş : 20 Nisan 2006 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan'ı yatağa düşüren belindeki kas spazmının nedeni belli oldu. Cihan adlı attan düşmesinden bu yana ağrı çeken Erdoğan'ın kilo aldıktan sonra ağrıları dayanılmaz hale geldi. Başbakan için sipariş verilen ortopedik yatak dün evine teslim edildi

Pazartesi günü yapılan Bakanlar Kurulu toplantısından, rahatsızlanarak ayrılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hastaneye gitmiş ve MR çektirmişti. Çekilen MR, üç yıl önce geçirdiği kazanın izlerinin halen silinmediğini ortaya koydu. Erdoğan üç yıl önce İstanbul Bayrampaşa'da Cihan isimli ata binmiş, huysuzlanan atın üzerinden fena şekilde sırt üstü yere düşmüştü. Kazadan şans eseri yara almadan kurtulan Erdoğan, ciddi bir şeyinin olmadığını açıklamıştı.

Ancak Başbakan'ın son dönemde aldığı kiloların beline baskı yapmasıyla zedelenen bölgede dayanılmaz ağrılar oluşmaya başladı. AKP kurmayları, Başbakan Erdoğan'ın uzun zamandan beri belindeki rahatsızlıktan dert yandığını anlattı. Doktorların Erdoğan'a toplantılarda dik oturması gerektiğini söylediği ve beline destek koymasını önerdiği de ortaya çıktı.

İl kongrelerinin başlamasıyla üç günde 4-5 ilin kongresine birden katılan ve konuşmalarını ayakta yapan Başbakan Erdoğan'ın kilolarının bele baskı yapması rahatsızlığını yeniden nüksetti. Erdoğan'ın son dönemde kilo aldığı Meclis'teki yağ ve kilo ölçümleri sırasında da ortaya çıkmıştı.

Üç hafta sert zeminde yatacak

Bel rahatsızlığının ardından programını iptal eden Başbakan için doktorların tavsiyesi üzerine ortopedik yatak alındı. Yeni yatak dün Erdoğan'ın dinlendiği Subayevleri'ndeki evine getirildi. Doktorların Başbakan'a üç hafta sert zeminde yatmasını önermesi üzerine öncelikle yatağın yere serilerek kullanılması gündeme geldi. Daha sonra 'tahta tabanlı karyola'da karar kılındı. Başbakan dün bu yatağı kullanmaya başladı. Sık sık eğilip kalkması ve sert hareketlerden kaçınması önerilen Erdoğan'ın namazlarını zaman zaman yatağında kıldığı öğrenildi. Eşinin başından bir dakika olsun ayrılmayan Emine Erdoğan'ın ise Başbakan'a özellikle 'kefir' ve 'ballı limonlu şifa suyu' içirerek enerji toplamasına yardımcı olduğu öğrenildi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile CHP Lideri Deniz Baykal, dün Başbakan Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini ilettiler.

AKŞAM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber