Çalışanların ücretleri Türk Telekom'dan

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2006 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'un özelleştirilmesi sonucu nakle tabi tutulan personelin yeni kurumlarında göreve başlayana kadar ücret ve diğer ödemeleri Türk Telekom tarafından yapılacak. Ancak Hazine, bu ödemeleri belirli esaslar çerçevesinde karşılayacak.

Bakanlar Kurulu'nun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararla, Türk Telekom hisselerinin devri sonucu kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilmek ya da akdedilen sözleşmeye göre çalışmaya devam edenlerden hisse devir tarihinden itibaren en geç 5 yıl içinde iş sözleşmesi herhangi bir nedenle sona eren nakle tabi personelden Devlet Personel Başkanlığı'na bildirilenlere, yeni kurumlarında göreve başladıkları tarihi takip eden aybaşına kadar geçecek süreye ilişkin aylık dahil tüm ödemeleri Türk Telekom tarafından yapılacak.

Bu ödemeler Hazine tarafından karşılanacak.

Bu amaçla, Maliye Bakanlığı ve Türk Telekom'dan temsilcilerinden oluşan komisyonlar kurulacak. Komisyonlar, ödemelerin uygun olup olmadığını denetleyecek.

Telekom çalışanlarından haklı neden olmaksızın işine son verilenler veya haklı nedenle kendisi ayrılanlara iş kaybı tazminatı ve diğer hizmet giderleri Türkiye İş Kurumu tarafından karşılanacak. Maliye Bakanlığı, bu miktarı Türkiye İş Kurumu'na ödeyecek.

Karar, 14 Kasım 2005 tarihinden geçerli olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber