Kameralara yakalanan AKP'li milletvekili çark etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2006 10:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KANAL D Haber bültenlerinde dün akşam yayınlanan haberde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı AKP Sakarya il Kongresi'nde yönetime giren bazı kişileri ?Yolsuzluk' yapmakla suçlayan AKP Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz çark etti. Haberdeki görüntüde, AKP Meclis Gurubu'nda milletvekili arkadaşı Ayhan Sefer Üstün'e bu konuda sitem eden Süleyman Gündüz, kamera çekiminin bilgisi dışında yapıldığını belirterek, habere konu konuşmasının tavsiye niteliğinde olduğunu söyledi.

Bugün Adapazarı'na gelen ve yerel bir televizyona açıklamalarda bulunan Süleyman Gündüz, ?Bizim bilgimizin dışında, haberimiz olmadan bizimle ilgili bir çekim yapılmış. Bizim oradaki ifademiz bir kavga değil. Arkadaşlarımızla birlikte mahrem meselelerimizi konuştuğumuz bir andı. Bu bir kavga anı değildi'' dedi. Gündüz şöyle devam etti:

?Listede bazı adamların yer almaması yönünde bir tavsiyeydi bu. Listede bazı arkadaşlarımızın yer almaması yönünde düşüncelerimi söyledim. Kavga anı değil tartışma değil. Başka illerle olan bazı sözler de var. Bundan ötesi benim işim değil. Ben gerekli yerlere verdim gerekli açıklamayı. İnsanlar kendi arasında isim konuşabilirler. Gazetecilik etiğini aşarak yapılan bir gazeteciliktir orada yapılan. Bu konuda çok fazla konuşmak istemiyorum.''

SUÇLANAN KAYA YARGIYA BAŞVURACAK

Bu arada Süleyman Gündüz tarafından suçlanan, AKP İl yönetimine giren ve Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi seçimlerinde aday olan Canip Kaya konuyu yargıya taşımaya hazırlanıyor. Canip Kaya, ?Bu konuda basın açıklaması yapacağım. Bununla ilgili gerekli ne ise de yapılacaktır. Avukatlarımla görüşüyorum. Hiçbir şey bu kadar basit olamaz'' dedi.

AKP Milletvekili Sülayman Gündüz tarafından, il yönetimine girdiği için müfettiş gönderilmek istenen Adapazarı Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kobal da, AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın eniştesi çıktı. Kobalşunları söyledi:

?Süleyman Gündüz'ün söylediklerinde benimle ilgili bir şey yok. Sadece müfettiş geldiğini söylüyor. Doğrudur. Benim şahsımla, gelirle giderle alakası yok. Sadece kasaplar odasının mezbahane ruhsatı yoktu. Evraklar eksik olduğu için Gıda Kontrol Dairesi ekibi geldi, ceza yazdı gitti. Sülayman Gündüz'ün ugraşmasının nedeni, kendi gücümüzle yönetime girmemiz. Sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yönetime girmesiyle ilgili. Milletvekili Recep Yıldırım'ın eniştesi olduğum için söyleniyor. 16 yıllık oda başkanlığında en ufak yolsuzluğum yok. Kabul etmiyorum. Olsa üyelerim beni seçmez. Olsa federasyona da giremem. Dava açmama da gerek yok. Beni fazla suçlaması yok. Yalnış intikal eden bir konu.''


AKP'de yolsuzluk krizi dinmiyor... Sırada Sakarya var

AKP Grup Başkan Vekili Sadullah Ergin'in de adının karıştığı Hatay'daki kamu ihalelerinin büyük çoğunluğunu AKP'lilerin aldığına yönelik başlayan tartışma istifa krizine dönüşürken parti yönetimi ayrıca Sakarya ile ilgili yolsuzluk iddialarıyla uğraşmaya başladı.

Yönetim, Ergin'i istifaya çağıran Hatay Milletvekili Fuat Geçen'e "partiyi beğenmiyorsa gemiden ayrılsın" diyerek "istifa" mesajı gönderdi. Geçen de Milliyet'e istifa etmeyeceğini belirterek "Beni gemiden inmeye davet edenler hem geminin hem de milletin değerleriyle benden daha barışık değildir" dedi. İddialarının arkasında olduğunu belirten Geçen, "belgeleri açıkla" diyen yönetime de "Talimatla açıklama yapmam. Belgelerle ilgili açıklama zamanını kendim belirlerim" diye tepki gösterdi.

Gündüz çark etti

Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı kongrenin ardından Sakarya il teşkilatında yolsuzluğa karışan isimler olduğu iddiasıyla yönetimden tedbir almasını istedi. Gündüz, teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya "Başbakan'a da söyleyeceğim. Adamların yolsuzluk listesi var. Kasaplar odasına bir müfettiş gönderilse her şey ortaya çıkacak. Vakıf mallarını iç ediyorlar" dedi. Yazıcı da belge istedi.

Kanal D'de önceki akşam yayınlanan görüntüde grup toplantısında milletvekili Ayhan Sefer Üstün'e de bu konuda sitem eden Gündüz, yerel bir televizyona yaptığı açıklamada da "Haberimiz olmadan çekim yapılmış. Kavga değil. Mahrem meselelerimizi konuştuğumuz bir andı. Bir tavsiyeydi" dedi. Gündüz'ün suçladığı Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kobal ise yine Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım'ın eniştesi çıktı.

Kars da tartışılıyor

Yazıcı'ya ayrıca, AKP Kars İl Başkanı Remzi Aras'ın ihalelere müdehale etmekle suçlandığı bir rapor sunuldu. Yazıcı'nın belge içermeyen bu raporu da inceletmeye başladığı kaydedildi.

Siirt'ten suç duyurusu

Siirt'ten 3 Kasım 2002'de milletvekili seçilen ve yenilenen seçimlerde adaylıktan çekilerek yerini Erdoğan'a bırakan AKP'li Belediye Başkanı Mervan Gül hakkında da yolsuzluk yaptığı iddiasıyla noter tasdikli belgelerle suç duyurusunda bulunuldu. Belediye Meclisi'nin DTP'li üyesi Hidayet Elinç, dilekçesinde yolsuzlukları tek tek sıraladı.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber