Uşak'ta sağlık konusunda bir ilk daha gerçekleştirildi

Ülke genelinde yürütülen, Ağız ve Diş Sağlığına Yönelik Koruyucu Sağlık Hizmetleri kapsamında yer alan programlar çerçevesinde, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hocası, Prof. Dr. Türksel Dülgergil ve ekibi Uşak'ın Eşme ilçesindeki programa katıldılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2013 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uşak'ta sağlık konusunda bir ilk daha gerçekleştirildi

Uygulanabilirliği ve etkinliği oldukça fazla öneme sahip olan bu çalışma Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Eşme Devlet Hastanesi koordinatörlüğünde, Eşme Kaymakamlığı, Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Sağlık Meslek lisesi ile birlikte gerçekleştirildi.

Ağız ve diş sağlığı gün geçtikçe önem kazanan bir yere sahip ve erken yaşlarda gereken önlemlerin alınması ile ilerleyen yaşlarda dişlerde ve ağız içerisinde çıkabilecek oradan da tüm vücutta çıkabilecek pek çok sağlık sorunun önüne geçmek mümkün oluyor.

Çalışma hakkında Eşme Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Mart yaptığı açıklamada "Ağız ve diş sağlığının hijyeninin sağlanması için günde en az iki kez dişlerin fırçalanması ve uygun şekilde diş ipinin kullanılması gerekliliği ilgili uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Bununla birlikte Flor-Jel uygulaması adı verilen diş hijyenini korumaya yönelik olan, bu gün ilçemizde gerçekleştirdiğimiz çalışma ilkokul 1. Ve 2. Sınıf öğrencilerimizin tümüne uygulama gerçekleştirilmiş ve bir yılda 4 kez daha bu uygulama yapılacaktır." dedi.

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı bu çalışmadan dolayı Eşme Devlet Hastanesi Yöneticisi Ahmet Mart' a teşekkür ederek plaket verdi. Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Prof. Dr. Türksel Dülgergil Eşme kilimi hediye etti.

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yalçın Atlı Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Türksel Dülgergil ile çalışmanın tüm Uşak İl ve ilçelerinde başlatılması için ortak çalışma planladıklarını ve önümüzdeki aylarda hayata geçirilmesi için proje hazırlanacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber