Başkan, panolara 'İt ürür kenvar yürür' asmak için dilekçe verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Nisan 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YALOVA'nın Çiftlikköy İlçesi'ne bağlı Taşköprü Belde Belediye Başkanı AKP'li Şaban Ertan, ?İt ürür kervan yürür' atasözünü beldenin çeşitli yerlerindeki panolara asmak istediğini belirtip, bunun suç olup olmadığını öğrenmek için Yalova Barosu'na dilekçe yazdı.

Atasözlerini çok sevdiğini belirten Taşköprü Belde Belediye Başkanı Şaban Ertan, Yalova Barosu'na ilginç bir dilekçe verdi. Başkan Ertan, kendi imzası bulunan dilekçede, ?Yalova İli Çiftlikköy İlçesi Taşköprü Belde Belediyesi'nde Belediye Başkanlık görevimi yürütmekteyim. Çok sevdiğim bir atasözü olan ?İt ürür kervan yürür' sözünü beldenin belirli yerlerinde panolara yazdırmak istiyorum. Bunun bir suç olup olmadığının tarafıma bildirilmesini saygılarımla arz ederim'' dedi.

'AMACIM BİRİLERİNE TAŞ ATMAK DEĞİL'

Yasal bir sorun olmaması halinde bu yazıyı beldenin çeşitli noktalarına asacağını belirten Başkan Ertan, ?Amacım birilerine taş atmak değil. Bu yazıyı birilerini hedef alarak yazdırmak istemiyorum. Ben sadece bu sözü çok seviyorum. Çok sevdiğim için de halkımın da bu sözü görmesini isterim'' diye konuştu.

Başkan Ertan tarafından verilen dilekçenin değerlendirmeye alınacağını belirten Yalova Baro Başkanı Avukat Cemal İnci, ?Bu resmi bir dilekçedir. Bu nedenle yönetim kurulunu toplayıp, hukuksal olarak bunu inceleyeceğiz ve cevabı yine resmi yollardan Başkan'a ulaştıracağız'' dedi.

'KİŞİ YA DA GRUBU HEDEF ALIRSA SUÇ'

Öte yandan hukukçular, atasözlerinin panolara asılmasında bir sakınca olmadığını, ancak, bu sözün bir kişi veya grubu hedef alması ve sözün hedef alınan kesimin ev veya işyerlerinin karşısına asılması halinde, ?kişilik haklarına saldırı' suçunun işlenebileceğine dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber