İstanbul Üniversitesi'ni ?aşırı sol' karıştırıyor

Haber Giriş : 21 Nisan 2006 06:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerden gelen irtica haberlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Elinde bıçakla Ankara Üniversitesi'nde terör estiren kişinin bir lise öğrencisi ve sarhoş olduğu belirlenirken, İstanbul Üniversitesi kantininde kız öğrencilere zorla başörtüsü taktırıldığı iddiası, okul yönetimince ?Kız öğrencilerin başlarının zorla örtüldüğüne dair hiçbir duyum alınamamıştır.? denilerek yalanlandı.

Ancak bazı gazeteci ve siyasetçiler yalan haberler üzerine yorum yapmaya devam ediyor. Bu yorumlara en iyi cevabı, Emniyet'e yansıyan asayiş istatistiği veriyor. Buna göre içinde bulunduğumuz eğitim yılında İstanbul Üniversitesi, eğitimi aksatır nitelikteki olaylar için polisten 17 kez yardım istedi. Bu olayların 15'i aşırı sol görüşlü öğrenciler tarafından çıkarılmış. Üniversite, Türk Ceza Kanunu'nun 112. maddesi uyarınca ?okulda eğitim ve öğretimi engellemek' suçundan 118 sol, 15 sağ görüşlü öğrenci için okuldan uzaklaştırma cezası vermiş.

Aynı zamanda üniversite hocası olan köşe yazarı Prof. Ali Atıf Bir'in köşesinde yayınladığı ihbar mektubuyla başlayan ?İstanbul Üniversitesi'nde 31 Mart vakası' konusundaki tartışma sürüyor. Geçmiş yıllarda adı öğrenci olaylarıyla duyulan İstanbul Üniversitesi'nde son eğitim döneminde 17 öğrenci olayı meydana geldi. Polis, 352 öğrencinin eyleme katıldığını tespit etti. 15 olayın sol görüşlü, 2 olayın ise ülkücü öğrenciler tarafından çıkarıldığı belirlendi. Olaylara 343 sol görüşlü, 9 da sağ görüşlü öğrencinin katıldığı görüldü. 31 Mart tarihinde yaşanan vaka da polise bildirildi. Üniversite çevresinden alınan bilgilere göre, 3 öğrenci, okulda Kur'an-ı Kerim okunduğunu dekanlığa bildirdi. Dekanlık bunun üzerine polise bilgi verdi. Hasan Âli Yücel Eğitim Fakültesi'nin kantinine giden polis, olayın sona ermiş olduğunu görünce geri çekildi. İstanbul Üniversitesi'nde Prof. Dr. Mesut Parlak'ın rektörlük görevine gelmesinden sonra 133 öğrenci çeşitli nedenlerle soruşturma geçirdi. 118'i sol 15'i ise sağ görüşlü olan öğrencilerin Türk Ceza Kanunu'nun 112. maddesi uyarınca ?okulda eğitim ve öğretimi engellemek' suçundan farklı sürelerle okuldan uzaklaştırma cezası aldıkları bildirildi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber