Derslik açığına mobil çözüm

Haber Giriş : 21 Nisan 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik, derslik açığını giderebilmek için taşınabilir okul modeli geliştirdiklerini ve yakın dönemde bu okullardan ihtiyacı olan bölgelere gönderileceğini söyledi

Çeşitli açılış ve eğitimle ilgili sorunların masaya yatırılacağı bir toplantıya katılmak üzere Mersin'de bulunan Bakan Çelik, kentlerdeki eğitim meselelerini (4 T) formülüyle ele aldıklarını söyledi. Çelik, "Önce teşhisi belirliyoruz. Daha sonra tedavisine başlıyor, ardından da doktorun hastayı takip ettiği gibi takibini yapıyoruz. Son olarak da bu yapılanları, bizlere güvenerek oylarını teveccüh eden milletimize tekmil olarak arz ediyoruz" dedi.

TAŞINABİLİR OKULLAR

Türkiye'deki eğitim sorunlarını yerinde görerek çözmeye çalıştıklarını ifade eden Hüseyin Çelik, "Türkiye'deki derslik açığı kırsal alanlarda değil metropol şehirlerde var. Kırsal alanlarda da ihtiyaç olmamasının nedeni göç. Ama İstanbul'a bakın. Geçen yıl 160 okul yapıldı. İstanbul'a her yıl 110 bin kişi taşınıyor. Bunun 35-40 bini şüphesiz öğrenci. Antalya'da ilköğretime kaydolan öğrenci sayısında bir önceki yıla göre 32 bin artış var. Türkiye hareketli bir ülke. Bunun için taşınabilir okul modeli geliştirdik. Bu okulun bir örneği yapıldı. Yakında 170'e yakın aynı modelde okul yapılarak acil ihtiyacı olan yörelere gönderilecek" diye konuştu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber