'Soğuk hava, hasat ve ulaşımla fiyatları da etkiliyor'

Karnabahar, pırasa, ıspanak, marul ve soğan gibi açıktaki ürünlerde don olasılığı yüksek olduğu için fiyat artışı yaşanabilir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Aralık 2013 15:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Soğuk hava, hasat ve ulaşımla fiyatları da etkiliyor'

Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Başkanı Mehmet Çakman, sıcaklıklarda düşüş beklendiğini belirterek, "Karnabahar, pırasa, ıspanak, marul ve soğan gibi açıktaki ürünlerde don olasılığı yüksek olduğu için fiyat artışı yaşanabilir" dedi.

Çakman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşırı soğumanın meyve ve sebzelerin hasadını engellediğini kaydederek, arz talep dengesi nedeniyle fiyatlarda artışa yol açtığını söyledi.

Çakman, uzun süreli don durumunda seralardaki mamullerin bile yollarda donabileceğine dikkati çekerek, "Özellikle karnabahar, pırasa, ıspanak, marul ve soğan gibi açıktaki ürünlerde don olasılığı yüksek olduğu için fiyat artışı yaşanabilir" diye konuştu.

Kar yağışının sebze ve meyve fiyatlarını etkilemesinin doğal olduğunu anlatan Çakman, "Halk, pırasa ve ıspanak gibi kış sebzelerindeki fiyat artışını görünce bakliyata yönelecek. Bu durum bakliyat fiyatlarını da etkileyebilir. Kısaca soğuk hava, hasat ve ulaşımla fiyatlara da negatif yansıyor" ifadesini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber