Okula belediye kitabı: Örtünmemek günahtır!

Haber Giriş : 21 Nisan 2006 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eyüp Belediyesi, 'Kutlu Doğum Haftası' kapsamında bastırdığı bir kitap ve broşürü Milli Eğitim Müdürlüğü'nden izin almadan bazı okullara dağıttı. Öğrencilere dağıtılan broşürde "Örtünmemek günahtır" deniyor.

AKP'li Eyüp Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün, Kutlu Doğum Haftası'nda organize ettiği etkinlikler kapsamında, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları'ndan çıkan 'Kuranı Kerim'e göre Hz. Peygamber'in Örnek Hayatı' adlı bir kitap ve belediyenin hazırladığı, 'Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed' başlıklı bir broşür bastırdı. Kültür Müdürü İrfan Çalışan, 10 bin adet bastırılan kitap ve 40 bin adet bastırılan broşürün bir bölümünün ilçedeki kimi okullarda dağıtıldığını belirtti. Çalışan, "Kitap ve broşür toplam 10-15 okulda dağıtıldı. Broşüre bakınca, örtünme bölümünü biraz ağır buldum. Dikkat etmemiz gerekirdi. Broşürün okullardaki dağıtımında acele etmekten kaynaklı izin almamış olabiliriz. İzin almak gerekirdi" dedi.

Belediye Başkanı Eyüp Genç ile görüşme talebimizden ise sonuç alınamadı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Milli Eğitim Şube Müdürü Hüsamettin Erdoğan herhangi bir kitapçık ya da broşürün dağıtımına onay vermediklerini söyleyerek şöyle konuştu: "Bizim verdiğimiz bir izin yok. Zaten bunun için valilikten izin alınmalı. Yasalara aykırı ve suç teşkil eden bir şey varsa gereğini yaparız. Müdürlerimizin bunu dağıtacağını sanmıyorum. Ya bir veli ya da birkaç öğrenci dağıtmıştır. Okullarda bunu yapacak bir müdürümüz olacağını sanmam."

'Örtünmek ilahi emir'

Broşürdeki, 'Örtünme Emrinin Gelmesi' bölümü şöyle: "Örtünme hususu bazı kimseler aksini iddia etse de İslam'ın açık ve kesin bir emridir. Kuranı Kerim'de bu konuda iki ayeti kerime varken aksini iddia etmenin art niyetten kaynaklandığı aşikârdır. Örtünmenin şekli zaman ve zemine göre, hatta zevklere göre elbette değişiklik gösterebilir. Ancak el, yüz ve ayaklar hariç bütün vücudun örtülmesi ilahi bir emirdir. Örtünmemek elbette dinden çıkmak değildir. Sadece günahkar olmaktır. Ancak başörtülüye eğitim ve sosyal sahalarda reva görülen muamele sadece zulüm ve haksızlık olarak değerlendirilemez. Aynı zamanda İslam dinini hatırlatan her şeye düşmanlıktır. Din ve vicdan özgürlüğüne açık bir müdahaledir."

Eğitim-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Ahmet Korkmaz, "Belediyenin böyle bir çalışması vardı. Sokaklarda da dağıtılıyordu. Ancak okullara getirilmesi, öğrencilere ulaştırılması doğru değil. Kaldı ki bu kitaplar için izin alınmamış. Biz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduk, onların da haberi yok" dedi.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber