Askerin dikkat çektiği isimler birer birer görevden uzaklaştırılıyor

Haber Giriş : 21 Nisan 2006 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şemdinli İddianamesinde Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın adına yer verilmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı'nın 20 Mart'ta yaptığı açıklamada suçlanan isimler birer birer görevden uzaklaştırılıyor.

Genelkurmay açıklamasında 'şifreli' biçimde suçlanan isimlerden ilk olarak "Hırsız evin içinde olursa kilit işe yaramaz" sözleriyle askerleri suçlayan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Sabri Uzun görevden alınmıştı.

Uzun'un ardından gözler iddianameyi hazırlayan Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya'ya yönelmişti. Adalet Bakanlığı da hemen Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nu harekete geçirmiş, 2 müfettiş Van'a giderek incelemelerde bulunmuştu. Müfettişlerin Sarıkaya'yı suçlayarak 'görev sınırını aştığı' gerekçesiyle cezalandırılmasını istedikleri rapor kurula sunulmuştu. Kurul'un Sarıkaya'yı cezalandırmasıyla Genelkurmay açıklamasındaki ikinci kişi de görevden el çektirilmiş oldu. Şifredeki ikinci ismin de Genelkurmay'ın istediği biçimde cezalandırılmasının ardından 'Şimdi sıra kimde?' sorusu sorulmaya başlandı. 'Domino taşları' gibi suçlananların birbiri ardına devrilmesine yol açan Genelkurmay açıklamasında 'makam, statü ve konumları ne olursa olsun' ilgili herkesle ilgili işlem yapılması istenmişti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber