Kar yağışı tüm yurtta etkili oluyor

Yurtta etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle bir çok ilde köy yolları ulaşıma kapandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Aralık 2013 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kar yağışı tüm yurtta etkili oluyor

Kar yağışı nedeniyle Ağrı'da 153, Iğdır'da 41 ve Kars'ta 19 köye ulaşım sağlanamıyor.

Ağrı merkeze bağlı 562 köyden 153 köy yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapalı. İl Özel İdaresi yetkilileri, 17 kepçe, 16 greyder, 11 dozer, 5 kar bıçak kamyonu, 3 çekici greyder ve 10 pikap olmak üzere 62 araç ve 79 personelle yol açma çalışmalarına aralıksız devam edildiğini belirtti.

Son üç gündür 2 bin 198 kilometre yol ağının ulaşıma açıldığı ifade edilerek, şu an kapalı olan köy yollarında da çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Ayrıca Taşlıçay ilçesinde gece saatlerinde başlayıp sabah saatlerine kadar devam eden yoğun sis nedeniyle özellikle Ağrı-İran uluslararası karayolunda görüş mesafesinin 5 metreye düşmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

- Iğdır

Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, il genelinde 41 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, ekiplerin köy yollarında aralıksız çalışma yaptığını söyledi.

Köy yollarının ulaşıma açılması için, 5 ekibin çalıştığını belirten Akkuş, yolların en kısa sürede ulaşıma açılacağını, vatandaşların sabırlı olmaları gerektiğini kaydetti.

- Kars

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey de kapalı olan 19 köy yolunun açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Kar yağışının başladığı ilk gün yaklaşık 180 köy yolunun kar ve tipi dolayısıyla ulaşıma kapandığını anımsatan Özbey, "Arkadaşlarımız gece gündüz fedakarlık yaparak çalışıp yolları açtılar. Şu anda eğitime engel bir durum da söz konusu değil. Hazır olarak bekleyen 30'a yakın ekibimiz bulunuyor. Köy yollarını açmak için 12 greyder, 8 kar bıçağı takılı kamyon, 6 yükleyicimiz hazır durumda" dedi.

Sinop ve Ordu'da 86 köy yolu ulaşıma kapandı

Yurtta etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Sinop ve Ordu'da 86 köy yolu ulaşıma kapandı.

Sinop İl Özel İdaresinden yapılan açıklamaya göre, etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle Sinop merkezde 4, Ayancık'ta 19, Boyabat'ta 3 ,Türkeli'de 9, Gerze'de 2 ,Erfelek'te ise 4 köy yolu ulaşıma kapandı.

Açıklamada, kardan kapanan 552 kilometre uzunluğundaki köy yolunun açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

- Ordu

Ordu İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Abdulkadir Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelindeki 459 köyden 45'inin kar yağışı nedeniyle yollarının kapandığını bildirdi.

Hatipoğlu, fırtına nedeniyle açılan köy yollarının yeniden kapandığını, yol açma çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydetti.

Bolu genelinde 212 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor

D-100 karayolunun Bolu mevkisinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kapanan yol, mahsur kalan araçların kaldırılmasının ardından ulaşıma açıldı.

Karayolları ve trafik ekipleri, kayan tır ve kamyonlar nedeniyle ulaşıma kapanan D-100 karayolu Yumrukaya mevkisinde çalışma başlattı.

Bu bölgede yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından ulaşıma kapanan yol, tekrar trafiğe açıldı.

Karayolları ekipleri, D-100 karayolu ve TEM otoyolunun ulaşıma kapanmaması için güzergahlardaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bolu genelinde 212 köy yolu ulaşıma kapanırken 9 köye elektrik verilemiyor.

Bolu İl Özel İdaresi görevlileri, kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattı.

Öte yandan, TEM otoyolu ve D-100 karayolunun Düzce kesimindeki Karanlıkdere, Bakacak, Seymenler ve Bıçkı mevkilerinde kar yağışı etkisini arttırdı.

Güzergahlarda konumlanarak önlem alan trafik ekipleri, D-100 karayolundaki zincirsiz araçları durdurarak TEM otoyoluna yönlendiriyor.

Polis ekipleri, Bolu Dağı'nın Düzce kesiminde ağır tonajlı araçlarla tankerlerin geçişine izin vermeyerek, bu araçları park alanlarında bekletiyor.

Kastamonu'da 430 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor

Kastamonu'da kar yağışı nedeniyle 430 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

İl genelinde etkili olan kar yağışından dolayı merkezde 10, ilçelerden Ağlı'da 13, Araç'ta 35, Azdavay'da 46, Bozkurt'ta 15, Cide'de 32, Çatalzeytin'de 33, Daday'da 56, Devrekani'de 48, Doğanyurt'ta 15, Hanönü'nde 13, İhsangazi'de 7, İnebolu'da 19, Küre'de 22, Pınarbaşı'nda 25, Seydiler'de 12, Şenpazar'da 19 ve Taşköprü'de 10 olmak üzere 430 köy yolu ulaşıma kapandı.

Köy yollarının toplam uzunluğunun 4 bin 745 kilometre olduğu, İl Özel İdare Müdürlüğü ekiplerinin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Doğu Karadeniz'de hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 180 köy yolu ulaşıma kapalı

Doğu Karadeniz'de hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle halen 180 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Kar yağışının yoğun yaşandığı Artvin'de, merkezde 14, Ardanuç'ta 11, Arhavi'de 14, Borçka'da 26, Hopa'da 9, Murgul'da 10, Yusufeli'nde 1 ve Şavşat'ta 26 olmak üzere 111 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi'ne bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri ekipleri, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Hopa-Borçka kara yolundaki 690 rakımlı Cankurtaran mevkisinde kar ve buzlanma nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Trafik ekipleri Borçka ve Hopa çıkışında sürücüleri uyararak zincir, çekme halatı ve takoz bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor.

Şavşat-Sahara kara yolunda ise araçların, kar lastiği ve zincirsiz geçişlerine izin verilmiyor.

-Rize

Rize'de ise Ardeşen'de 2, Çamlıhemşin'de 7, Çayeli'nde 16, Fındıklı'da 4, Hemşin'de 3, pazar'da 7 ve İkizdere'de 3 olmak üzere 42 köyün yolu kar nedeniyle kapalı.

İl Özel İdaresine bağlı 27 ekip, söz konusu yollarda karla mücadele çalışmalarına devam ediyor.

-Gümüşhane

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, il genelinde hafta sonu etkili olan kar yağışı dolayısıyla 82 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, "Ekiplerimizin yaptığı kar temizleme çalışmasıyla 58 köy yolumuz açıldı" dedi.

Merkez ilçede 10, Kürtün'de 9 ve Torul'da 5 olmak üzere 24 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ifade eden Akdoğan, "Ekiplerimiz bu köy yollarımızda çalışmalarını sürdürmektedir. Akşam saatlerine kadar sürecek çalışmamızla kapalı yolları ulaşıma açmaya çalışacacağız. Vatandaşlarımızın yollarını açtırmak için asılsız ihbarda bulunmamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan Bayburt'ta, kışın kar nedeniyle kapanan ve kimse yaşamadığı için çalışma yapılmayan 3 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

3 ilde daha okullara kar tatili Meteoroloji'den yoğun kar yağışı uyarısı - Haritalı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber