Bu illerde okullara kar tatili

Kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde eğitime ara veriliyor...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Aralık 2013 09:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Bu illerde okullara kar tatili

ARTVİN- Artvin'de eğitime kar engeli

Artvin kent merkezinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Artvin Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışının akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam ettiği, bu nedenle il merkezindeki tüm ilk, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarının 11 Aralık Çarşamba günü tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, il merkezi ile Hopa, Murgul ve Borçka ilçelerindeki kamu kurumlarında görev yapan engelli ve hamile personelin, kar yağışı nedeniyle 11 Aralık'ta idari izinli olduğu da kaydedildi.

BARTIN (AA) - Ulus ilçesindeki okullarla merkeze bağlı Arıt beldesinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Ulus ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verilmesi kararı alındığını söyledi.

Merkez ilçeye bağlı Arıt beldesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime yarın ara verileceğini ifade eden Şeker, "Kent merkezi ve diğer ilçelerimizdeki durum kar yağışına bağlı olarak yarın sabah değerlendirilecek" dedi.

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile bağlı belde ve köylerde ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece saatlerinden bu yana etkili olan kar yağışı ve poyraz nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığını bildirdi.

Bu yüzden il merkezi ile bağlı belde ve köylerde, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bugün için ara verildiğini belirten Caner, akşam saatlerinde hava koşullarına göre yeniden bir değerlendirme yapacaklarını kaydetti.

BURSA (AA) - Bursa'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, merkez Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması için 1 gün tatil edildi.

BOLU/KARABÜK (AA) - Bolu ve Karabük'te etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi.

Bolu'da dört gündür aralıklarla devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 70 santimetreye ulaştı.

Kent merkezi ile Mengen, Gerede, Mudurnu ve Göynük ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

- Karabük

Safranbolu, Eskipazar ve Yenice ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi, Ovacık ve Eflani ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

Kar yağışının cuma gününe kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor.

DÜZCE (AA) - Düzce'de yoğun kar yağışı nedeniyle il ve ilçelerdeki tüm okullarda eğitime iki gün ara verildi.

Düzce Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışının, kent genelinde günlük hayatı olumsuz yönde etkilediği, yağışın bugün ve yarın da devam edeceği belirtildi.

Açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il geneli ve tüm ilçelerdeki okullarda bugün ve yarın eğitime ara verildiği kaydedildi.

ELAZIĞ (DHA) - Elazığ Valiliği'nin yaptığı açıklamada, 'Metroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiler doğrultusunda 11.12.2013 (Çarşamba) günü ilimizde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları beklendiğinden il merkezi ve merkez köylerinde bulunan ilk ve orta dereceli taşımalı sistemle eğitim gören öğrenciler için eğitime bir gün ara verildi. Taşımalı sistemden faydalanmayan öğrenciler eğitime devam edecektir' denildi.

AA Elazığ'da taşımalı eğitime ara...

Elazığ kent merkezi ve bağlı köylerde ise taşımalı eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı.Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda, kentte yarın yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları beklendiği belirtildi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle, il merkezi ve merkeze bağlı köylerde ilk ve orta dereceli okullarda taşımalı eğitime yarın ara verileceği kaydedilen açıklamada, taşımalı sistemden faydalanmayan öğrencilerin ise eğitime devam edeceği ifade edildi.

GAZİANTEP (AA) - İslahiye ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

İlçede gece geç saatlerde başlayan kar yağışı sabah erken saatlerde etkisini artırdı.

Kaymakam Ünal Çakıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının ilçe genelinde etkili olduğunu belirtti. Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini aktaran Çakıcı, kapalı köy yolunun bulunmadığını ancak iş makinelerinin hazır bekletildiğini kaydetti.

GİRESUN (AA) - Giresun merkez ile bazı ilçelerde eğitime kar yağışı nedeniyle ara verildi.

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, etkili kar yağışı nedeniyle Giresun merkez ve Piraziz ilçelerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar ile Tirebolu ilçesinde taşımalı eğitim veren okullar ve köy okullarında eğitime bugün ara verildi.

Şebinkarahisar ilçesinde ise tüm okullarda kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime bugün ve yarın ara verildiği belirtildi.

HATAY (AA) - İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini artıran kar yağışı, bazı ilçelerde devam ediyor.

Kar yağışı nedeniyle Antakya kent merkezinde 12 ve Belen ilçesinde 3 okul ile Altınözü, Hassa ve Yayladağı ilçelerinde okullar bugün için tatil edildi. Yetkililer, taşımalı eğitim yapılan yerlerde herhangi bir olumsuzluk olmaması amacıyla eğitime ara verildiğini bildirdi.

KARABÜK (AA) - Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle Safranbolu ve Yenice ilçelerinde taşımalı eğitime yarın ara verilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, 3 gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı kaydedildi.

Vatandaşların yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, Safranbolu ve Yenice ilçeleri ile bağlı belde ve köylerde, taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

KASTAMONU (AA) - Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Hanönü, İnebolu, Çatalzeytin, İhsangazi ilçelerinde ve Cide'ye bağlı bazı köylerde eğitime bir gün, Küre ve Doğanyurt'ta iki gün, Daday'da üç gün ara verildi.

İlçe milli eğitim müdürlüklerinden edinilen bilgiye göre, Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Hanönü, İnebolu, Çatalzeytin ve İhsangazi ilçelerinde, Cide'nin Baltacı, Toygarlı ve İlyasbey köylerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullar bir gün, Küre ve Doğanyurt'taki okullar ise iki gün tatil edildi.

Daday'da ise 13 Aralık'a kadar eğitime ara verildi.

KİLİS (AA) - Kilis'te yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, sosyal paylaşım sitesinden yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiğini bildirdi.

Tapsız, açıklamasında, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle 11 Aralık Çarşamba günü Valilik tarafından ilk, orta ve liselerle özel okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini belirtti.

KONYA (AA) - Konya'nın 4 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kar yağışının ulaşım ve günlük yaşamı olumsuz etkilediği Ereğli, Halkapınar, Derbent ve Emirgazi ilçelerinde eğitime bugün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Hadim ilçesinde ise taşımalı eğitim yapan okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

KONYA (AA)-2 - Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinin merkez, köy ve beldelerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması için 1 gün (Çarşamba) tatil edildi.

MARDİN (CHA) - Mardin'in Midyat ilçesinde devam eden kar yağışı nedeniyle okullar bugün ve yarın tatil edildi.

İlçede etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle okulların 2 gün tatil edildiği açıklandı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, "Okullar bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildi." dedi.

NEVŞEHİR (İHA) - Etkili kar yağışı nedeniyle kent genelindeki okullarda eğitime yarın ara verilecek.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiğini belirtildi. Açıklamada, il genelinde ilk, orta ve liselerde yarın eğitime ara verileceği bildirildi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Nevşehir'in Ürgüp ilçesi ve ilçeye köy ve kasabalarda ilk, orta ve lise dengi okullarda yoğun kar yağış nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Kar kalınlığı İstanbul'da 30 cm olabilir

ORDU (AA) - Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime ara verildiği bildirildi.

Ordu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yurtta etkisini sürdüren olumsuz hava koşullarının Ordu'da da hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Kar yağışının kentin iç kesimlerinde etkili olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hava ısısının iyice düşmesiyle ilimizin iç kesimlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle, Akkuş ilçesinde YİBO hariç olmak üzere tüm okullarda eğitime yarın ve perşembe olmak üzere 2 gün, Çaybaşı ilçesinin İlküvez beldesinde ise Kapılı ve Göksu köyündeki okullarda eğitime yarın olmak üzere 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca İl Özel İdaresi ekiplerince Akkuş, Korgan ve Kumru ilçelerimizde kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açma çalışmaları 76 ekip ve 102 iş makinesiyle sürdürülmektedir."

ORDU (AA) -2- Ordu'da kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verildi.

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkez Altınordu ilçesi ile tüm ilçe, belde ve köylerde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Kar yağışının devam etmesi halinde eğitime verilen aranın süresinin yeniden belirleneceği bildirildi.

RİZE (AA) - Rize, Artvin, Gümüşhane ve Trabzon'un bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi.

Doğu Karadeniz'de etkili kar yağışı nedeniyle Rize'de kent merkezi, Derepazarı, Kalkandere, İkizdere, Güneysu, Hemşin, Çamlıhemşin, Artvin'de, kent merkezi ile Ardanuç, Murgul, Trabzon'da Tonya, Şalpazarı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat ve Araklı, Gümüşhane'de Kürtün ilçelerinde ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitime 11 Aralık Çarşamba günü ara verildiği bildirildi.

Yörede kar yağışı etkisini sürdürüyor.

SAMSUN (CHA) Samsun'da kar yağışı nedeniyle Asarcık ilçesinde eğitime yarın ara verilecek.

- Samsun Valiliği şiddetli kar yağışı nedeniyle Alaçam ve 19 Mayıs ilçelerinde taşımalı eğitim yapan okulları bir gün tatil etti.

Samsun Valiliği il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle 11 Aralık 2013 Çarşamba günü Alaçam ilçesindeki taşımalı eğitim yapan okullarda; 19 Mayıs ilçesinde ise Karagöl, Düzkoy, Kösedik, Kuşkayası ve Esentepe köylerindeki okullarda eğitime 1 gün ara verdi.

SAMSUN (AA)-2 - Samsun'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime 1 gün ara verildi.

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinden itibaren devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ilçeler Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy ile Çarşamba, Terme, Alaçam, 19 Mayıs, Bafra, Yakakent, Kavak ve Asarcık'ta eğitime bugün ara verildi.

Yetkililer, kar yağışının seyrine göre eğitime verilen aranın uzatılabileceğini kaydetti.

TOKAT (AA) - Tokat Valiliğinden yapılan açıklamada, Meteoroloji'den alınan bilgiler doğrultusunda, kentte kar yağışının devam edeceği ve yollarda buzlanma oluşabileceği belirtildi.

Bu nedenle, il merkezine bağlı köy ve beldelerdeki okullarda eğitime yarın için ara verileceği ifade edilen açıklamada, il merkezindeki okullara taşımalı olarak gelen öğrencilerin ise yarın izinli sayılmalarının uygun görüldüğü kaydedildi.

İl merkezindeki okullarda ise eğitim-öğretimin devam edeceği belirtildi.

KONYA (AA) -Konya'nın Ereğli ve Halkapınar ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Ereğli ve Halkapınar ilçelerinin merkez, köy ve beldelerinde bulunan ilk ve orta dereceli okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda sorun yaşanmaması için 1 gün (Çarşamba) tatil edildi.

TRABZON (AA) - Trabzon'da etkili kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile bazı ilçelerde eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, sabah saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle Trabzon'da, daha önce bildirilen Tonya, Şalpazarı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat ve Araklı ilçelerinin ardından kent merkezi ile Sürmene, Çarşıbaşı, Akçaabat, Vakfıkebir ve Beşikdüzü ilçelerinde de ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda eğitime 11 Aralık Çarşamba ara verildiği bildirildi.

Yörede kar yağışı etkisini sürdürüyor.

YOZGAT (DHA) - YOZGAT'ta 2 gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Akdağmadeni İlçesi'nde köylerde taşımalı eğitim verilen okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Hafta sonundan bu yana devam eden kar yağışı nedeniyle Akdağmadeni merkezinde kar kalınlığı 50 santime ulaşırken, yüksek kesimlerde ise 80 santimi buldu. Akdağmadeni İlçe Milli Eğitim Müdürvekili Ersoy Ceylan, 2 gündür aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle 18 köyde taşımalı eğitim verilen okulların bir gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.

Tatil haberleri geldikçe güncellenecektir...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber