Kar yağışı etkili oluyor - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Aralık 2013 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa), Güneydoğu Anadolu ile Zonguldak, Düzce, Sinop, Samsun, Rize, Artvin, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güney, iç ve batı bölgelerde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Rüzgarın; genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Ege ve Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s), Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ve Bursa), Güneydoğu Anadolu ile Zonguldak, Düzce, Sinop, Samsun, Rize, Artvin, Hatay, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, zirai don, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Ege ve Akdeniz'de kuvvetli (30-60 km/s), Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ile Akdeniz'in kıyı kesiminde fırtına şeklinde (60-80 km/s) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber