Binasını kuran kursuna bağışladı

Adem Dedeoğlu, Bayburt Merkez Zahit Mahallesinde 325 metrekare üzerinde inşa edilen dört katlı betonarme binasını arsası ile birlikte Kur’an Kursu olarak kullanılması için Türkiye Diyanet Vakfına (TDV) bağışladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2013 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Binasını kuran kursuna bağışladı

Dede Turizm adına Adem Dedeoğlu tamamı Dede Turizm Endüstri Taşımacılık İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketine ait olan dört katlı yeni binayı, Kur'an Kursu olarak kullanılmak üzere, 10.11.2013 tarihinde tapu işlemlerinin yapılmasıyla TDV'ye bağışladı. Binanın Türkiye Diyanet Vakfına tescili yapıldı.

Dede Turizm Endüstri Taşımacılık İnşaat ve Taahhüt Ticaret Limited Şirketi adına Adem Dedeoğlu ile Bayburt İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kemalettin Aksoy, Bayburt Tapu Müdürlüğünde yapılan işlemlerden sonra binanın devrini gerçekleştirdi.

Devir işlemlerinde İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, Tapu Müdürü Orhan Köroğlu, Dede Turizm adına Adem Dedeoğlu ve İl Müftü Yardımcısı Yakup Koçhan hazır bulundu.

İl Müftüsü Kemalettin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bayburt' ta Kur'an Kursları hizmet kervanına pırıl pırıl, tertemiz, içinde malzemeleri hazır yeni bir bina daha kazandırdık. 16'sı yatılı ve 24'ü gündüzlü olmak üzere 40 öğrencinin eğitime devam edeceği Kur'an kursumuz, yatılı olacak. Kursumuz bir Kur'an kursun bütün ihtiyaçlarının karşılanacağı şekilde donatıldı. Bu sadaka-ı cariye diye adlandırdığımız hayrı yapan Adem Dedeoğlu ve kardeşlerine şükran borçluyuz. Kursumuz eğitime devam ettiği müddetçe kardeşlerimizin ahirete göç etmiş başta babası ve annesi ile diğer yakınlarının ruhları Kur'an-ı Kerimin bereketinden nasiplerini alacaklardır. Allah kardeşlerimizden ve onlardan binlerce kez razı olsun. Bu Kur'an Kursumuzdan geleceğin Vaize ve Kur'an Kursu Öğreticileri yetişecektir. Bayburt'umuza hayırlı uğurlu olsun."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber