Başesgioğlu: Sosyal güvenlik reformu kazanılmış hakları koruyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2006 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, hükümetin Sosyal Güvenlik Reformu yapmaması halinde ülkenin en fazla 10 yıl sonra acı reçeteler içeren bir reform yapmak ihtiyacıyla karşı karşıya kalacağını belirterek, "Sosyal Güvenlik Reformu'nda popülist olursanız yazık olur" dedi. Bakan Başesgioğlu, terör olaylarını hortlatmak isteyenlere de seslenerek, terör yoluyla bu ülkeden tek çakıl taşı koparmanın mümkün olmadığını söyledi.

AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı 2. Olağan Kongresi'nde konuşan Bakan Başesgioğlu, iktidarın çalışmalarından bahsederek, hükümetin 3.5 yılda Türkiye'de ekonomi dengelerini kurma konusunda ülke rekorları kırdığını anlattı. Türkiye'nin kenarda köşede bir ülke olmadığını vurgulayan Murat Başesgioğlu, "Bizim emeklilerimizin sayısı çoğu ülkenin nüfusundan fazla. 7.5 milyon emeklimiz var. Türkiye dünyadaki bütün gelişmelerin, nüfusuyla, stratejik konumuyla odak noktası olan bir ülke. İşte Irak, İran, Kafkas, Balkanlar, Karadeniz. Hep bunlar Türkiye'nin etrafında olup biten, dönen işler. Anadolu toprakları üzerinde ayakta kalabilmek için hem devlet, hem de millet olarak güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmak içinde aramızda ufak tefek kavgalara, ayrılıklara girmeden millet ve devlet olarak hepimiz aynı hedefe yüklenmek zorundayız. Hükümetimiz bu anlayıştadır. Onun için gelip geçici gündem maddelerine takılmak niyetinde değiliz. Hedefimiz büyüktür. Türk insanının milli gelirini 10 bin dolara çıkarmak, hiç bir hastane kapısında zengin, fakir demeden kimseyi bırakmamak, emeklilerimizin hayat standartlarını yükseltmek, gençlerimize iş ve aş bulmaktır. Hülasa 72 milyon insanıyla bütün Anadolu'yu ayağa kaldırıp, bu milletin devletler içerisinde saygın olduğu en yüksek yere gelmesini sağlamaktır" diye konuştu. Bakan Başesgioğlu, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) macerasında geldiği noktaya herkesin gıptayla baktığını, dış politikada itibarı olan bir ülke olduğunu kaydederek, "Onun için huzurumuzu, istikrarımızı bozdurmayacağız. Türkiye, çok kritik bir noktada. Bugün de Anadolu insanını rahatsız etmek, kardeşlik, barış ortamını bozmak isteyenler var. Bin yıldır bu topraklarda et ve tırnak olmuş insanları ayırarak, bu ülkenin geleceğini karanlık noktalara getirmek isteyenler var. Geçmişte 30 bin insanının ölümüne sebep olan hadiseleri tekrar hortlatmak isteyenler var. Şunu herkes bilsin ki, şunu herkese haykırmamız gerekir ki, terör yoluyla bu ülkeden tek çakıl taşı koparmak mümkün değildir. Hiç bir bu ülkenin evladı, buna izin vermeyecektir. Bu senaryo geçmişte yaşanmıştır, hüsranla neticelenmiştir, yeniden hüsranla neticelenmeye mahkumdur. Onun için hiç kimse Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk emniyet güçlerine, milletimize karşı terörü göstererek herhangi bir harekete girişmesin. Yol yakınken dönsün. Bu ülkede huzur, barış içerisinde yaşamaya devam edelim" şeklinde konuştu.

"SOSYAL GÜVENLİK REFORMU DAYANIŞMA, YARDIMLAŞMA ÜZERİNE KURULMUŞ BİR ANLAYIŞTIR"

40 yıldır söylenen, bir türlü hayata geçirilemeyen Sosyal Güvenlik Reformu Yasası'nı çıkarmanın kendilerine nasip olduğunu dile getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, "Bu reform sadece bugünün reformu değil. Bu reform bizim çocuklarımızın, torunlarımızın hayatını yakından ilgilendirecek bir reform. Sosyal Güvenlik Reformu'nda diyoruz ki, 'Vatandaşım, sen yaşlılık, hastalık, yoksulluk birinden dolayı herhangi bir gelir kaybına uğradığın zaman, ben devlet olarak seni kimseye muhtaç etmeyeceğim.' Bu reformun özü budur. Anne ve babaları sosyal güvenlik sistemiyle ilgili olsun olmasın, doğumundan 18 yaşına kadar çocukların kontrolleri sağlık tedavileri, yardımları da tamamen devlet tarafından yapılacaktır. Önemli bir reform. Bunu kıskananlar, cımbızla maddelerini çekerek değerini, itibarını düşürmek isteyenler var. Cumhuriyet tarihinde yapılmış eğer adına reform konması gerekiyorsa, reform kelimesini hak edecek 2 reform varsa, biri Sosyal Güvenlik Reformu'dur. Sosyal Güvenlik Reformu dayanışma, yardımlaşma üzerine kurulmuş bir anlayıştır. Hem bugünkü, hem de gelecekteki kuşakların kendi arasındaki bir dayanışmadır. Bugün eğer Sosyal Güvenlik Reformu yapmazsak, bu ülke en fazla 10 yıl sonra çok keskin, sert bir şekilde çok acı reçeteler içeren bir reform yapmak ihtiyacıyla karşı karşıya kalırdı. Bizden sonra gelecek kuşaklara ağır yük devretmeyelim, çocuklarımızın geleceğini tüketmeyelim, geleceğinden çalmayalım, bencil, egoist olmayalım, çocuklarımıza çok yük devretmeyelim. Sorumluluk sahibi insanlarsak gelin bugün oturalım, Sosyal Güvenlik Reformu'nu yapalım diyoruz. Herkes reform yapılsın diyor, nasıl yapılacağı konusunda bazıları popülist davranış içerisine giriyor. Sosyal Güvenlik Reformu'nda popülist olursanız yazık olur. Bunca emeğe, gayrete yazık olur" şeklinde konuştu. Başesgioğlu, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK'lının ayrı hizmet almasının da ortadan kalkacağının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkenin onurlu vatandaşı eşit hizmet alacak. Bunun için serbest eczanelere SSK'lıların gitme imkanını açtık. Bütün sağlık kuruluşlarına, bütün vatandaşlarımız gidiyor. Genel Sağlık Sigortası ile sözleşme yapılan tüm hastanelere gidilebilecek. İşte eşitlik felsefemiz bu. İnanın 3.5 yıldır her kesimle konuştum. Konuşarak bu noktaya geldik. Bu yasalar 2007'de yürürlüğe girecek. Bizim getirdiğimiz hükümler, zamana yayılmış, kazanılmış hakları koruyan tasarılardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber