İsteğe bağlı yer değiştirmede 3 yıl şartı hangi durumda aranmaz?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsteğe bağlı yer değiştirmede 3 yıl şartı hangi durumda aranmaz?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumlarındaki Dönüştürülen okulların yöneticileri 04.08.2013 tarihli ve 28728 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Dönüştürülen okulların yöneticileri" başlıklı Geçici 2. maddesindeki; "(1) 30.3.2012 tarihli ve 6287 sayılı Kanun gereği dönüşümleri yapılan okulların, 5 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendi dolayısıyla norm kadro fazlası haline gelen ve durumlarına uygun bir eğitim kurumu yöneticiliğine atanamayan yöneticiler, 19 uncu maddeye göre yer değiştirmeye tabi tutulana kadar bir defaya mahsus olmak üzere kadrolarının bulunduğu okullarda bırakılır. Bu durumdaki yöneticilerin 18 inci maddeye göre isteğe bağlı yer değiştirme hakları saklıdır." hükümlerine göre yapılmaktadır.

Yukarıda yer alan hükümler ile Dönüştürülen okulların yöneticileri yönetmeliğin 18. maddesine göre isteğe bağlı yer değiştirme hakları saklı tutulmaktadır.

Dolayısıyla yönetmeliğin "İsteğe bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 18. maddesinde yer alan "en az üç yıl görev yapma" şartının dönüştürülen okulların yöneticilerine uygulanmaması gerekmektedir.

Yönetici atama paneline "dönüştürülen okulların yöneticisiyim" seçeneği eklenerek dönüştürülen okulların yöneticilerinin durumlarına uygun bir eğitim kurumu yöneticiliğine atanması bir an önce sağlanmalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber