Kırmızı göz hastalığına dikkat

Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Düriye İlbağa, özellikle kış aylarında düşen vücut direnci ile birlikte gözlerinde hastalıklara açık hale geldiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 14:59, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Kırmızı göz hastalığına dikkat

Hospitalpark Group Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Düriye İlbağa, soğuk kış günlerinde insanların göz sağlığına da dikkat etmesi hususunda uyarıda bulundu. Soğuk kış aylarında insanların özellikle kapalı alanlarda sıkça vakit geçirdiğini kalabalık ortamların göz enfeksiyonu kapılmasına yol açtığını dile getiren Opr. Dr. Düriye İlbağa, "Kalabalık ve kapalı ortamlarda göz enfeksiyonları hızla yayılabiliyor. Bu anlamda mikrobik olarak hastalık yaratan göz rahatsızlıklarına 'kırmızı göz' hastalığı olarak adlandırıyoruz. Özellikle soğuk algınlıklarına ve boğaz enfeksiyonlarına neden olan virüsler, göze kolayca bulaşıp enfeksiyona yol açabiliyor. Gözün beyaz olan kısmının kırmızıya dönüştüğü bu hastalık gözde kızarıklık, çapaklanma, yanma, batma ve acıma gibi şikayetlere yol açmaktadır" dedi.

TOKALAŞMAKTAN KAÇININ

Bir uzman doktora görünmeden ne ilaç ne de damla kullanılmaması gerektiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Düriye İlbağa, "Kırmızı göz hastalığına yakalananlar bir uzmana görünmeden kulaktan dolma bilgiler ile ilaç ya da damla kullanıyorlar. Bu kullanım çok yanlıştır gözünüzde geriye dönülmez tahribatlara yol açabilir. Bu anlamda mutlaka bir doktora başvurmanız gerekmektedir. Bununla birlikte hastalığın bulaşmasını engellemek için de eller sık yıkanmalı, kırmızı gözü olan kişilerle tokalaşmaktan kaçınılmalıdır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber