'Zarfçılar' polisten kaçamadı

Adana'da babalarının emekli parasını çeken biri engelli iki kadının 2 bin 500 lira parasını zarfçılık yöntemiyle çalan 2 kişi olaydan 12 saat sonra polis tarafından yakalandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Zarfçılar' polisten kaçamadı

Adana'da babalarının emekli parasını çeken biri engelli iki kadının 2 bin 500 lira parasını zarfçılık yöntemiyle çalan 2 kişi olaydan 12 saat sonra polis tarafından yakalandı. Kadınlar polise, zanlıları yakaladığı için teşekkür etti.

Edinilen bilgiye göre olay, 10 Aralık günü merkez Seyhan ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi'nde Ziyapaşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, engelli kuzen olan Türkan A. (50) ile Fahriye Ö. (70) babalarından kalan ve 3 aydan 3 aya aldıkları emekli maaşını çekmek için banka şubesine gitti. Bu sırada iki kişi de kadınları takibe başladı. Kadınlardan Türkan A., bin 200 lira, Fahriye Ö. ise bankadan bin 300 lira para çekip bir çantaya koydu. Bu arada kadınları takip eden kişilerden biri kadınların gittiği istikamete bir çorabın dışına bir miktar dolar sarıp içine de kağıt koyarak kaldırıma attı. Kadınlar kaldırımdan geçerken parayı bulup çantalarına koydu. Bu arada şahıslardan biri gelip parayı alırken, kadınları gördüğünü söyleyerek yakındaki bir apartmanın merdiven dairesine götürdü. Bunun üzerine kadınlar şahıs ile sohbet etmeye başladı. Bu arada diğer şahıs merdiven dairesine gelerek "Biraz önce kaldırımda çorap içine sarılı paramı düşürmüşüm gördünüz mü" diye sordu. Kadınlar parayı görmediklerini söyleyerek, "İnanmazsan çantayı açayım bakın" dedi. Kadının çantayı açmasıyla birlikte şahıs çanta içindeki 2 bin 500 lira parayı alıp kaçtı. Diğer zanlı da arkasından gitti. Kadınlar ise apartmanın merdiven dairesinden çıktı ama zanlılara yetişemedi. Bu anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülenirken, hemen polisi arayan kadınlar, dolandırıldıklarını söyledi. Eşkali alan ve güvenlik kameralarını inceleyen polis, zanlıların daha önce zarfçılıktan kaydı olan Meftun A. (35) ile Mustafa A. (36) olduğunu tespit etti. Polis hemen iki zanlının da evine operasyon yaparak, olaydan 12 saat sonra zanlıları yakaladı. Kadınlar da emniyete gelerek zanlıları teşhis etti. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

"O YÜZÜ BİZİ DOLANDIRDIKTAN SONRA HİÇ UNUTAMADIM"

Kadınlardan Fahriye Ö., zanlıları kısa sürede yakalayan polise teşekkür ederek, "Allah polisten razı olsun, bizimle çok yakından ilgilendiler. Kısa sürede zanlıları yakaladılar. Bizi soyanların yanına bu kar kalmadı" dedi.

Türkan A. ise zanlılar yakalandığı için çok sevindiklerini anlatarak, "Zanlıyı teşhis ettim. O yüzü bizi dolandırdıktan sonra hiç unutamadım. Dün sabaha kadar uyuyamadım. Artık polislerin sayesinde rahat uyuyacağım. O paralar benim yetimlerimin 3 aylık harçlığıydı. Bunlarda hiç vicdan yok" diye konuştu.

Bu arada, yakalanan zanlıların 2013 yılında değişik tarihlerde aynı yöntemle iki kadından da 2 bin 800 lira para çaldıkları ortaya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber