Eğitim-Sen'den 'Şiddete Hayır' zinciri

Haber Giriş : 22 Nisan 2006 15:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, okullardaki şiddet olaylarına karşı Türkiye genelinde il milli eğitim müdürlüklerine Ankara'da da Milli Eğitim Bakanlığı'na insan zinciri şeklinde yürüyüşler yaptı.

Eğitim-Sen, okullarda yaşanan şiddet olaylarına karşı daha önce derslere "siyah kurdele" ile girmek, haftanın ilk ders gününde 10 dakikalık şiddet içerikli konuları işlemek şeklindeki eylemlerinin ardından şimdi de insan zinciri oluşturarak il milli eğitim müdürlüklerine yürüdü. Türkiye genelinde yapılan eylem Ankara'da Eğitim-Sen yöneticilerinin de içinde yer aldığı bir grup tarafından Milli Eğitim Bakanlığı önünde gerçekleştirildi. Eğitim-Sen üyeleri Kızılay'daki Mimar Kemal İlköğretim Okulu'nda önünde toplanarak ellerinde balonlar ve "Şiddete Hayır! Barış, Hoşgörü, Kardeşlik İstiyoruz" yazılı pankartlarla Bakanlığa yürüdü. Ankara Emniyeti'nin yoğun güvenlik önlemleri aldığı eylemde Eğitim-Sen'liler zincir şeklinde dizilerek Bakanlık önüne geldi.

TOPLUMSAL GERİLİMLERİN ÜRÜNÜ

Bakanlık önünde topluluk adına bir açıklama yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, geçen 2 ay içinde 10 öğrencinin şiddet kurbanı olduğunu, 50 öğrencinin de yaralandığını ifade etti. Dinçer, Sendika olarak hem eylemlerle hem de bilimsel çalışmalarla konuyu gündeme taşımaya çalıştıklarını belirtirken, şiddetin sadece okullarda yaşanan bir sorun olmadığını toplumun tüm kesimlerinde sorun olarak ortaya çıktığını söyledi. Dinçer, Türkiye'de yıllardan beri "düşük yoğunluklu" olarak ifade edilen çatışma ortamının temelinde, yoksulluğun, işsizliğin, göçlerin, çarpık kentleşmenin şiddeti besleyen gerilimler gerginlikler olduğunu ifade ederek, "Sendika olarak bu yaşananlara sessiz ve duyarsız kalmayacağız. Şiddete hayır kampanyamız daha da büyüyecek ve yükselecek" dedi.

Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in okullardaki şiddet olaylarına karşı duyarsız kaldığını öne sürerek, şiddet gündemde olduğu bir dönemde Çelik'in Avustralya'ya 12 gün süren bir gezi gerçekleştirmesini eleştirdi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber