İlahiyat öğrencileri formasyon eylemi yaptı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, pedagojik formasyon haklarının iade edilmesi için basın açıklaması yaptı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 17:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İlahiyat öğrencileri formasyon eylemi yaptı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü'nde toplanan yaklaşık 100 öğrenci, taşıdıkları dövizler ve sloganlarla formasyon derslerinin üniversite öğrenimi içerisinde verilmesini istedi.

Grup adına konuşan İlahiyat Fakültesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Salih Yeni, " İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin öğretmen olabilmesi için gerekli olan formasyon dersleri, kuruluşlarından buyana ilahiyat fakültelerinde okutulmasına rağmen 28 Şubat sürecinde siyasi ve ideolojik sebeplerle kaldırıldı. İlahiyat fakültelerinin kanayan en büyük yarası formasyondur. Yeni, pedagojik formasyon dersleri ancak fakülteden mezun olduktan sonra alabilecek hala getirildi. 1 yıl süren hazırlık sınıfıyla birlikte 6 yıl okumaya mecbur edildik. Pedagojik formasyon derslerinin lisans eğitimi döneminde verilmesini istiyoruz. Bizler 'Formasyonumu geri verin' sloganıyla artık sesimizi duyurmak ve bu haksızlığın son bulmasını istiyoruz. Çünkü binlerce ilahiyat öğrencisinin mağdur edilmesi ve haksızlığa uğratılması hiçbir şekilde kabul edilemez" dedi. Öğrenciler daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber