Libyalı askerler eksi 5 derecede eğitime başladılar

Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın Libya ile yaptığı anlaşma gereği Isparta’da İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı’nda eğitim görecek Libya askerlerinin eğitimlerinin başlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Libyalı askerler eksi 5 derecede eğitime başladılar

Törene; Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık, Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Libya Eğitim Bölük Komutanı Yarbay Ferhat İbrahim Zaid katıldı. Tören alanına Türk ve Libya bayrakları asılırken, ilk etapta Isparta'ya gelen toplam 369 Libya askeri, soğuk havanın etkili olduğu ilde askeri eğitimleri almaya başladı. Tören, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık'ın Türk ve Libya askerini selamlamasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından önce Libya Milli Marşı, ardından İstiklal Marşı okundu.

Libya Eğitim Bölük Komutanı Yarbay Ferhat İbrahim Zaid, törende konuşmasına Besmele çekerek başladı. Konuşması Türkçeye çevrilen Zaid, "Şehitlerimizin aziz ruhlarını rahmetle anıyorum. Libya'dan gelen kardeşlerimizi güzel karşılamanız ve misafirperverliğiniz için askerlerimiz adına dost Türkiye devletine teşekkürlerimizi sunarız. Aynı şekilde Libya'nın zor savaş günlerinde Türk devletinin yardımları için de teşekkür ederiz. Dünya orduları içinde ayırt edici bir yere sahip olan Türk ordusunun bizimle paylaşacağı eğitimleri çok önemsiyoruz. Türk ordusunda bulunan üstün disiplin anlayışına ve ordu geleneklerine tam olarak uymayı kendi askerimize tavsiye ediyorum. Allah'ın selamı ve bereketi üzerinize olsun" dedi.

Konuşması aynı zamanda Arapçaya çevrilen Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Ethem Büyükışık ise, "Dost ve kardeş ülke Libya'nın kahraman askerleri Türkiye'ye ve Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na hoş geldiniz. Bugün aramızda olmanızdan, sizlerle çalışmaya başlamaktan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bilgi birikimi ve tecrübesini sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyoruz. İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'nda sizleri en iyi şekilde eğitmek ve kardeş ülke Libya'nın savunmasına en yüksek katkıyı sağlamak için elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz" diye konuştu.

Toplam 14 haftalık eğitimin önce en alt seviyede tek er eğitim konularıyla başlayacağını belirten Büyükışık, şunları söyledi:

"Sonrasında birlik eğitimleri, arazide uygulama eğitimleri ve atışlarla pekiştirilecek; nihayetinde icra edilecek 4 günlük tatbikatla sona erecektir. Eğitim sürecinde komutan ve öğretmen arkadaşlarımız her seviyede bilgi ve tecrübelerini sizlere birebir aktaracaktır. Burada kendinizi evinizde gibi hissetmeniz, zorlu eğitim sonrasında dinlenmeniz için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayarak, sizlere yakışır imkanlar sunmaya çalıştık. Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra Isparta'da Türk arkadaşlarınızın refakatinde izinlere çıkacaksınız. Ayrıca çevre illerde bulunan tarihi ve turistik yerlere gezi düzenlenerek boş zamanlarında güzel vakit geçirmeniz sağlanacaktır. 14 haftalık bu eğitim faaliyeti vasıtasıyla Türk ve Libyalı personel arasında zaten var olan tarihten gelen dostluğun daha da pekişeceğini düşünüyorum. İki ülke arasında askeri işbirliği ve birlikte çalışabilirliğin de artarak devam edeceğini umuyorum. Burada kalacağınız süre içinde sizleri en iyi şekilde ağırlamak için arkadaşlarım ellerinden gelen gayreti göstereceklerdir. Ayrıca ben de eğitim ve tatbikatlarınız arasında sık sık sizlerle birlikte olacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber