Türkiye Zeka Yarışması'nda Şehzade Mehmet yine finalist

Manisa Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kutay Arda Güler, Türkiye Zekâ Vakfı tarafından düzenlenen 18. Ulusal Zekâ Oyunları Yarışması'nda, Türkiye genelinde finale kalan 8 öğrenci arasına girerek büyük başarı gösterip Manisa'nın ve Ege'nin gururu oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2013 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye Zeka Yarışması'nda Şehzade Mehmet yine finalist

Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBİTAK, TOBB ve ODTÜ'nün destekleriyle düzenlenen Türkiye Zeka Oyunları Yarışması'nın ilk aşaması 15 Eylül 2013'te başladı ve Türkiye Zeka Oyunları Yarışması 14 yaş altı,14-21 yaş arası ve 21 yaş üstü olmak üzere 3 kategoride yapıldı.14 yaş altı kategoride yaklaşık 3500 öğrenci katıldı. Özel Şehzade Mehmet Ortaokulunun 22 öğrencisi ilk aşamayı geçerek yarı finale katılmaya hak kazanarak büyük başarı gösterdi. Zeka Yarışmasının Yarı final sınavı 23 Kasım 2013 Cumartesi günü İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya ve Gaziantep'teki sınav merkezlerinde yapıldı. Türkiye Zeka Oyunları Yarışmasının yarı final sonuçları açıklandı. Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kutay Arda Güler, 14 yaş altı kategoride 508 puan alıp Türkiye genelinde finale kalan 8 öğrenci arasına girdi. Büyük başarı gösteren Güler, Manisa'nın ve Ege'nin gururu oldu.

Zeka Yarışmasının son aşaması olan Final Sınavı 21 Aralık Cumartesi günü Ankara'da yapılacak. Ödül töreni ise 21 Aralık 2013 Cumartesi günü saat 18.00'da Ankara'da TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirilecek. Türkiye'de ilk 8 öğrenci arasına girerek finale kalan Kutay Arda Güler bu başarısından dolayı büyük sevinç yaşadığını, finalde de aynı başarıyı devam ettirmek için Türkiye Finaline en iyi şekilde hazırlanacağını söyledi.

Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Müdürü Fatih Sadi ise şunları söyledi: "Türkiye Zeka Oyunları Yarışmasının amacı; her yaştaki insanımızın düşünme, mantık yürütme ve problem çözme alışkanlıklarını ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunmaktır. Bu tür yarışmalara okul olarak öğrencilerimizi teşvik edip hedefler vererek akademik ve sosyal alanda başarı çıtalarını yüksek tutmalarını arzu ediyoruz. Okulumuzun son SBS'lerde ve Tübitak'ta aldığı Türkiye derecelerini farklı alanlarla da taçlandırmaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda finale adını yazdıran öğrencimizi, ailesini ve öğretmenlerini tebrik ediyorum."

Özel Şehzade Mehmet Ortaokulu Olimpiyat Koordinatörü Kadir İnan ise "Bu tür yarışmalar ve olimpiyatlar için okullarında çalışmaların devam ettiğini ve geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye katkı sağlama gayretinde olduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber