Öğretmenler, sahte belge ile Maliye'yi dolandırdılar

Haber Giriş : 23 Nisan 2006 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliyeyi de dolandırdılar...

Maliye Bakanlığı'nın 1 Ekim'den sonra göreve başlayan öğretmenlere öğretim yılı hazırlık ödeneği "ödenmemesi" gerektiğine ilişkin yazısını "ödenmesi" olarak değiştirip, faksla ve internet yoluyla yayan bazı öğretmenlerin hakketmedikleri halde 400 YTL'lik öğretim yılına hazırlık ödeneği aldıkları belirlendi.

Alınan bilgiye göre, Çorum Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödendiği eylül ayından önce askere giden veya ücretsiz izne ayrılıp öğretim yılının başladığı eylül ayından sonra fiilen öğretmenlik görevine başlayan personele öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenip ödenmeyeceği konusunda tereddüde düştü.

Maliye Bakanlığı'nın söz konusu duruma açıklık getirmek üzere Çorum Valiliğine gönderdiği 27 Ekim 2005 tarihli "öğretim yılına hazırlık ödeneği"ne ilişkin görüş yazısında, 1 Ekim 2005 tarihinden sonra göreve başlayanlara ödemenin yapılmayacağı belirtildi.

Maliye Bakanlığı'nın söz konusu yazısının "tarihi, gönderilen valiliğin ismi ve olumsuz olan içeriği olumluya çevrilerek değiştirildi. İmza kısmına ise Milli Eğitim Bakanlığı'nda Daire Başkanı olarak görev yapan Tahir Kılıçarslan'ın ismi yazılarak, "ödemenin yapılması gerektiği yönünde" sahte bir görüş yazısı oluşturuldu.

Söz konusu yazı faks ve internet yoluyla yaygınlaştı.

Bu şekilde yaygınlaşan yazıyı saymanlıklara belge olarak sunan öğretmenlere de "öğretim yılına hazırlık ödeneği"nin ödendiği belirlendi.

GERÇEK VE SAHTESİ

Maliye Bakanlığı'nın Çorum Valiliği'ne gönderdiği "gerçek yazıda" öğretim yılına hazırlık ödeneğinin ödeme tarihinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın 26 Ağustos 2005 tarihli Genel Yazısıyla 5 Eylül 2005 olarak belirlendiği için ödeneğin "5 Eylül 2005-30 Eylül 2005 tarihleri arasında fiilen görevinin başında bulunan öğretmenlere" ödenmesi gerektiği belirtilerek, "Askere giden veya aylıksız izne ayrılıp, ödemenin yapıldığı aydan sonraki bir tarihte (1 Ekim 2005 tarihinden sonra) tekrar görevlerine başlayan öğretmenlere söz konusu ödeneğin ödenmemesi gerektiği değerlendirilmektedir" deniliyor.

Sahte yazıda ise "ödemenin yapıldığı aydan sonraki bir tarihte (1 Ekim 2005 tarihinden sonra) tekrar görevlerine başlayan öğretmenlere de söz konusu ödeneğin ödenmesi gerektiği" belirtiliyor.

Yapılan sahteciliğin farkına varan Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, saymanlıklara bir duyuru yayımlayarak söz konusu sahte yazıyla herhangi bir işlem yapmamalarını istedi.

Öğretmenlere, 2005-2006 eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği olarak geçen yıl eylül ayında 400 YTL ödenmişti.

Milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber