Hakimden eylemciye korkutan şaka

Kayseri'deki Gezi Parkı olayları nedeniyle yargılanan Duygu D., "İtiraf ediyorum. Bütün küfürlü sloganları ben attım. Şaka şaka" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakimden eylemciye korkutan şaka

Kayseri'deki Gezi Parkı olayları nedeniyle yargılanan Duygu D., "İtiraf ediyorum. Bütün küfürlü sloganları ben attım. Şaka şaka" dedi. Duruşmanın sonunda 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi ise, "Davanın 29 Nisan 2014'e ertelenmesine ve Duygu D.'nin tutuklanmasına" diyerek, "Bu da benim şakam olsun" dedi.

Kayseri'deki Gezi Parkı olaylarına karışan 161 kişinin, 8. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmasına başlandı. Yaklaşık 8 saat süren davada, ifadesi alınan sanıklardan Duygu D., verdiği ifadesinde, "İtiraf ediyorum. Bütün küfürlü sloganları ben attım. Şaka şaka" diye konuştu.

Akşam saatlerinde biten duruşmanın sonunda 8. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi ise, "Davaya gelmeyen sanıkların getirilmesine, eksik evrakların tamamlanması ve sanık Duygu D.'nin tutuklanmasına" diyerek kararı yazdırdı. Karar sonrasında Duygu D. şaşırırken, hakim de "Bu da benim şakam olsun" diyerek sanığı rahatlattı.

Sanıklardan Ozan D. ise verdiği ifadesinde, "Kız yüzünden kurban gittim. Polislere kız arkadaşımın nereye gittiğini sormak için gittim. Ailesine haber verecektim. Sonrasında polis ekipleri beni de gözaltına aldılar. Ben eyleme katılmadım" diye ifade verdi.

Duruşmada, sanık avukatlarından Zübeyde Çopur, "Savunmamı oturarak vermek istiyorum" dedi. Bunun üzerine hakim, "Nasıl saygı görmek istiyorsanız öyle davranırsınız" cevabını verdi. Avukat Zübeyde Çopur da savunmasını oturarak verdi.

29 Nisan 2014 tarihine ertelenen dava sonrasında, duruşmaya gelenler kendilerine destek veren arkadaşları ile birlikte adliye önünden ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber