Meclisin bu haftaki gündemi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Nisan 2006 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, bu hafta çevreyi kirletenlere önemli cezalar getiren Çevre Yasası'ndaki değişiklik için mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu'nun bu haftaki en önemli gündem maddesi, önce Tuzla'da daha sonra başka yerlerde de bulunan zehirli varillerle bir kez daha gündeme gelen Çevre Yasası olacak.

Geçici maddelerde birlikte 41 maddelik Çevre Yasa Tasarısı, alınan karar uyarınca "temel yasa" olarak, 2 bölüm halinde görüşülecek. Önemli düzenlemeler içeren tasarıyla, çevreyi kirletenleri verilecek cezalar artırılıyor.

Tasarı, herkesi, çevrenin korunması ve kirliliğin önlenmesiyle görevli; belirlenen tedbir ve esaslara uymakla yükümlü kılıyor. Atık alım, ön arıtma, arıtma veya bertaraf tesislerini kurmayanlar ile kurup da çalıştırmayanlar 30 bin, yasak atıkları toprağa verenlere ise 12 bin YTL cezaya çarptırıyor.

Gürültü ve titreşime neden olanlara, konutlar için 200, ulaşım araçları için 600, işyerleri ve atölyeler için 2 bin, fabrika, şantiye ve eğlence yerlerine 6 bin YTL ceza verilecek

Çevre Yasa Tasarısı'nın görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Genel Kurul'da, gündemin ön sıralarına çekilen yasa teklifleri ele alınacak.

AK Parti Muğla Milletvekili Orhan Terzibaşıoğlu'nun, TOKİ tarafından yapılacak veya yaptırılacak her türlü inşaatla ilgili çeşitli harç ve tarifelerin en az tutar üzerinden alınmasını öngören yasa teklifinin görüşmelerine devam edilecek.

Ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu'nun, İstanbul Boğazı'na denizaltı karayolu tünel geçişinin yapılması veya yaptırılması görevinin Ulaştırma Bakanlığı'na verilmesini öngören yasa teklifi ele alınacak.

Genel Kurul, 25 Nisan Salı ve 26 Nisan Çarşamba günü 15.00-21.00, 27 Nisan Perşembe günü ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak.

TBMM'deki ihtisas komisyonları, gündemlerindeki tasarı ve teklifleri görüşecek.

Terörle Mücadele Yasası'nda (TMY) değişiklik öngören yasa tasarısı, 26 Nisan Çarşamba günü Adalet Komisyonu'nda görüşülecek.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu, orman niteliğini kaybetmiş olan 2B'lerle ilgili yasa tekliflerini, 27 Nisan Perşembe günü görüşecek.

Kocaeli'nin Dilovası beldesindeki kirliliği araştıran Komisyon, bölgede incelemelerde bulunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber