Balıkesir'de elektrik kesintisi

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. doğalgaz çevrim santrallerindeki enerji düşüklüğü sebebiyle Balıkesir il merkezi ile birlikte birçok ilde enerji dengelemek amacıyla elektrik kesintisine gitti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2013 18:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Balıkesir'de elektrik kesintisi

Balıkesir şehir merkezinde elektrikler saat 17.00 sıralarında aniden kesilirken tam 1 saat şehir elektriksiz kaldı. 18.00'da ise yeniden elektrik verildi. Elektrik kesintisinin özellikle 10 Aralık itibariyle doğalgaz tüketiminin yaklaşık 200 milyon metreküpe ulaşarak rekor seviyeye çıkmasının ardından bu aşırı tüketimin doğalgaz çevrim santrallerinde enerji üretiminde sıkıntıya yol açtığı, TEİAŞ'ın elektrik iletimi sisteminde sıkıntı tespit ettiği bölgelerdeki yerleşim merkezlerinde 'dengeleme' sağlamak amacıyla bu şekilde kesintiye gittiği öğrenildi. Balıkesir Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) yetkilileri de kesintinin kendileriyle bir ilgisinin olmadığını, TEİAŞ'ın inisiyatifinde yapılan bir çalışmayla ilgili olduğunu bildirdi.

Balıkesir'de yaklaşık 4 yıl önce de aynı şekilde elektrik kesintileri olmuş ve büyük sıkıntılara yol açmıştı. Elektrikler olmadığı için kombilerin de devre dışı kaldığı evlerde doğalgazdan yararlanılamayınca özellikle de çocuklar ve yaşlılar hava sıcaklığının sıfırın altında seyrettiği bu kış günlerinde ısınma problemi yaşarken hastalık tehlikesi yaşıyor. Ayrıca, jeneratör bulunmayan veya olduğu halde devreye alınmadığı belirtilen şehir içindeki iş hanlarında kiracı esnaf ve şirket sahipleri yöneticilere tepki gösterdi. Öte yandan yetkililer bu tür kesintilerin zaman zaman yaşanabileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber