Sahte Veteriner hekimliğe hapis cezası kalkıyor

Haber Giriş : 24 Nisan 2006 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEMEL CEZA KANUNLARINA UYU M AMACIYLA ÇEŞİTLİ KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI

(Şu anda Başbakanlıkta)

VETERİNER HEKİMLİĞİ

6343 sayılı Kanunun 68. maddesi;

? Bu kanunun 11 inci maddesinde yazılı vasıfları haiz olmayıp da (Veteriner hekim) lik yapan, hayvan hastalıklarını tedavi yolunda bulunanlar hakkında 3 aydan 6 aya kadar hapis ve 100 liradan 500 liraya kadar ağır para cezası hüküm olunur.? hükmünü taşımaktadır.

Ancak Temel ceza kanunlarına uyum amacıyla tasarlanan değişiklikte ise ?MADDE 68- Bu kanunun 11 inci maddesinde yazılı vasıfları haiz olmayıp da (Veteriner hekim) lik yapan, hayvan hastalıklarını tedavi yolunda bulunanlar, elli günden az olmamak üzere adli para cezası ile cezalandırılır.? hükmü getirilmiştir.

*Veteriner Hekim diplomasına sahip olmadan hayvan hastalıklarında tedavi yapanlara verilen 3 aydan 6 aya kadar olan hapis cezası kaldırılmıştır.

TIP HEKİMLİĞİ

11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San'atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunuun;

Madde 25 - Diploması olmadığı halde cerri menfaat için olmasa dahi her hangi suretle olursa olsun hasta tedavi eden veya tabip ünvanını takınan şahıs bir aydan altı aya kadar hapis ve yirmi beş liradan beş yüz liraya kadar ağır cezayı nakdi ile mücazat olunur. hükmü bulunmaktadır.

Ancak Temel ceza kanunlarına uyum amacıyla tasarlanan değişiklikle;

?MADDE 25- Diploması olmadığı hâlde, menfaat temin etmek amacına yönelik olmasa bile, hasta tedavi eden veya tabip unvanını takınan şahıs bir yıldan üç yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.?

*Diploması olmadan hasta tedavi edenlere verilen 1 aydan 6 aya kadar olan hapis cezası 1 yıldan 3 yıla kadar arttırılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber